Türk futbolunun en iyi teknik adamlarından biri olarak gösterilen Şenol Güneş, Trabzonspor'da çıkardığı gol krallarıyla da dikkat çekiyor. Daha önce bordo-mavili takımda gol kralı olan üç isimden ikisinin (Şota Arveladze ve Fatih Tekke) hocalığını yapan Güneş, bu sezon da Burak Yılmaz'ı zirveye çıkardı.

DEFANS GEÇMİŞİNİ ARIYOR
Trabzonspor'da defans hattı oldukça kötü bir performans göstererek adeta geçen seneyi mumla arattı. Geçen sezon 29. haftaya lider olarak giren bordo-mavililer 29 maçta kalesinde 21 gol görmüştü. Karadeniz ekibi, bu sezon ise aynı sürede 35 gol yedi.

REKORA İKİ KALDI
Trabzonspor'un son gol kralı 2004-05 sezonunda 31 gol atan Fatih Tekke olmuştu.
Fatih, 2004-05 sezonunda attığı 31 golle lig tarihinde Trabzonspor'un bir sezonda en çok gol atan oyuncusu unvanını almıştı.
Burak Yılmaz kalan 5 haftada 2 gol daha bulursa Trabzonspor'un tarihinde bir sezonda en çok gol atan oyuncusu olacak. Süper forvet bu sezon 29 haftada 30 gol attı, kalan 5 haftada ve olası play-off maçlarında 10 gol daha bulursa Tanju Çolak'a (39) ait lig tarihinin bir sezonda en çok gol atan oyuncu rekorunu kırmış olacak.