61SAAT HABER SERVİSİ

KTÜ Öğrenci Konseyi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Kar amacı gütmeyen toplulukların tanıtımı’ toplantısında arbede çıktı.

Toplantıya KADEM, Ensar Vakfı, Trabzon İHHA, Türk Kızılay’ı ve Trabzon Lösemi ve Engelliler Derneği katıldı.

Katılımcılardan son günlerde çok tartışılan Ensar Vakfı’na tepki göstermek isteyen KTÜ Öğrenci Kollektifi’ne bağlı 15’e yakın öğrenci toplantı alanına girmek istedi.

ÖNCE ARBEDE SONRA AÇIKLAMA

Salona girişlerine izin vermeyen KTÜ Özel güvenlikçiler ile KTÜ Öğrenci Kollektifi’ne bağlı öğrenciler arasında arbede çıktı.

Çıkan arbedenin ardından KTÜ Öğrenci Kollektifi’ne bağlı üyeler açıklama yaptı.

Açıklamada Ensar Vakfı’na bağlı öğretmen M.B’nin 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunmasına ve İHH’ya tepki gösterildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

'İHH SEN KATILSIN BU ÜNİVERSİTEYE GİREMEZSİN'

“Biz vatandan yanayız insanlar ölmesin biz üniversitemizde kalkınmasını istiyoruz. İnsan gibi yaşamak istiyoruz. Yardım gönderen İHH nasıl olur da buradaki toplantıya katılır. Onlar çocuk düşmanıdır, kadın istismarcısıdır biz bunları üniversitemizde barındırmayız. Katiller dışarı üniversiteler bizimdir. Bugün üniversiteli olarak burada yapılacak olan konferansa izin vermeyiz.  Biz IŞİD’e yardım gönderenlere, çocuklara tecavüz edenlere hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Katillere hesabı gençlik soracak. Üniversiteye değil istismara barikat. Bu etkinliği yapmak isteyenler polisin arkasındakiler gençliğin gücünden korktuğu için polisin arkasındalar çünkü katiller, istismarcılar herkesin kardeşi çocuğu var korkuyorlar cevap veremeyecekler. Hanginiz bu duruma sessiz kalır sizin çocuklarınız yok mu? İHH sen katilsin bu üniversiteye giremezsin” ifadelerine yer verildi.

YUMURTALI PROTESTO SONRASI 2. ARBEDE ÇIKTI

Açıklamaların ardından KTÜ Kollektifi’ne bağlı öğrenciler toplantıdan dışarı çıkan katılımcılara yumurta attı.

KTÜ Öğrenci Kollektifi'ne bağlı öğrenciler 'Gericiler dışarı' şeklinde tezahüratlar atarken karşı grup öğrencileri 'Allah'u Ekber' şeklinde karşılık verdi.

EYLEMCİ ÖĞRENCİLER GÖZ ALTINA ALINDI

Çelik Kuvvet’in etten duvar ördüğü eylemde KTÜ Kollektifi’ne bağlı öğrenciler tekrar salona girmek istedi. Bu sırada Çevik Kuvvet ile öğrenciler arasında arbede çıktı.

Arbede de 1 öğrenci bayılarak hastaneye kaldırıldı.

Eylemi gerçekleştiren tüm öğrenciler gözaltına alındı.