Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kadın Kolektifi üyesi bir grup öğrenci, öldürülen tüm kadınları ve Özgecan Aslan'ı  unutturmamak için eylem yaptı, üniversitede duvara sprey boyayla talihsiz kızın siluetini çizdi.
Mersin'in Tarsus İlçesi'nde bindiği minibüste bıçaklanarak öldürüldükten sonra cesedi ormanlık alanda yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan için, KTÜ Kadın Kolektifi mensubu bir grup öğrenci eylem yaptı. KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan grup, kadın cinayetlerinin önlenmesini istedi, öldürülen tüm kadınları ve Özgecan'ı unutturmamak için duvara sprey boyayla, 'Kalkın kadınlar, bizim size ihtiyacımız var' yazarak talihsiz Özgecan'ın siluetini çizdi.

'İYİ HAL' İNDİRİMİNE TEPKİ

Grup adına konuşan öğrencilerden Gizem Donat, kadın cinayetlerinin son bulması için mücadele edeceklerini belirterek şunları söyledi:

"Korkmuyoruz, her ne olursa olsun mücadeleye devam ediyoruz. Bunun silinme ihtimali olabilir ve sorumlusu da rektörlüktür. Onlarca kadın katlediliyor, onlarca kadın tecavüze uğruyor. Tacizcisini, tecavüzcüsünü öldüren kadın müebbet hapis yerken, tacizci ve tecavüzcüler iyi hal ve takım elbise giyinmekten dışarlarda geziyor. Bunların da karşısındayız. Kadın cinayetlerinin politik olduğunu düşünüyoruz. Her ne olursa olsun, susmuyoruz. Kadınız ve varız."

Grup konuşmanın ardından dağıldı