Konuyla ilgili NTV Spor'a telefonla bağlanan Kulüpler Birliği Başkanvekili Mesut Hoşcan, 6 Ağustos'ta yeni başkanını seçmek üzere genel kurul yapma kararı aldıklarını açıkladı.
Hoşcan, "Şu an hiçbir başkanımız adaylığı ile ilgili bir deklarasyon yayınlamadı. Kulüpleri Birliği başkanlığına zamanını iyi ayarlayacak bir başkan gelecektir. Akhisar başkanımız bir yakını vefat ettiği için katılamadı. Fenerbahçe Kulübü katılmadı, bir de Rizespor başkanımız önemli bir iş toplantısı olduğu için katılmadı. 
Kötü tezahürat nedeniyle kulüplerin ve kötü tezahürat yapmayanların cezalandırılmasını doğru bulmuyoruz. Tribünlerin kısmı kapatılmasının da uygun olmadığını düşünüyoruz. Zaten statlarda e-bilet uyugulması olacak. Kameralarla kötü tezahürat yapanların tespit edileceğini düşünüyoruz. Kısmi kapatma, tribünlerin yapısına uyacak mı, bunu düşünmek lazı. Kötü tezahüratların olmamasını ve futbolun güzelliğinin konuşulmasını istiyoruz. Tribünlerin kısmı kapatılmasına gerek kalmayacağı düşüncesindeyim" dedi.

Kulüpler Birliği ile ilgili Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Kulüpler Birliği Başkanlığına aday olacağı ifade edilmişti. Ancak Başkan Hacıosmanoğlu, "Bu yönde teklifler var. Ama aday olmayı düşünmüyorum. Biz Türk futbolunda ahlak ve adalet isteyen bütün paydaşlarla zaten ortak hareket ediyoruz. Bunu isteyen herkes o başkan olabilir."  dedi.