Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasının ardından Yıldırım Demirören'in çağrısıyla yarın saat 14.00'te toplanacak genel kurulun tartışmalarla geçmesi bekleniyor. Bilindiği gibi Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören yaptığı konuşmada "Önergelerimizi geriye çekelim, Federasyon güven oyu istesin, gerekirse Avrupa'ya gitmeyelim" demiş, Adnan Öztürk de Fanatik gazetesine yaptığı açıklamada, "Vizyonu bu olan ve Avrupa'da yarışmamayı göze alan bir başkan, Kulüpler Birliği başkanı olarak kalamaz. İlk toplantıda istifasını isteyeceğim. 'Avrupa'ya gitmeyelim' ısrarında devam ederse, Galatasaray olarak Kulüpler Birliği'nden çekilebilriz" ifadesini kullanmıştı. Kulüpler Birliği'nde Yıldırım Demirören'in başkan vekilliklerini yapan Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, Vatan gazetesine verdikleri demeçlerle Yıldırım Demirören'e sahip çıkmışlardı. Kulüpler Birliği toplantısında ikili arasında ciddi tartışmalar yaşanması bekleniyor.

Türkmen de tepkili  

Kulüpler Birliği toplantısında kafalardaki soru işaretlerini giderecek bir başka konu da Orduspor başkanı Nedim Türkmen ile Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı arasındaki kavganın yansımaları. Bilindiği gibi Nedim Türkmen, Kenan Yaralı'nın saldırısına uğradığı gerekçesiyle, "Kulüpler Birliği toplantılarına bir daha katılmayacağım, bir başkan beni bir şarjörü kafama boşaltmakla tehdit ediyorsa, toplantılara katılmamın anlamı yok" demişti. Yıldırım Demirören'in araya girmesine ve Kenan Yaralı'nın Türkmen'e ulaşmasına rağmen sorun çözülememişti. Türkmen'in toplantıya katılması halinde, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener başta olmak üzere bazı kulüp başkanlarının araya girerek ikiliyi barıştırmaya çalışacağı öğrenildi.

Aday kim olacak?

Kulüpler Birliği toplantısının en önemli gündem maddesi ise önceki tartışmalardan fırsat bulunabilirse Türk futbolunu krizden çıkaracak isim konusunda uzlaşma olacak. Kulüplerin, kamuoyu önünde başkanlığa yeşil ışık yakmayan Şenes Erzik, Mehmet Atalay, Murat Aksu, İbrahim Hacıosmanoğlu isimlerini tartışmaları bekleniyor. Bu toplantıda karar çıkmaması halinde, önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda tek aday etrafında uzlaşarak seçimli genel kurula gitmeleri bekleniyor.