TFF Başkanı Nihat Özdemir toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Özdemir yaptığı açıklamada, "Süper Lig'deki 18 kulübümüz ile maçların 12 Haziran'da başlaması için anlaştık. Bu sezon Süper Lig'de düşme olmaması ve gelecek sezonun 21 takımla oynanması için 7 kulübümüzden başvuru aldık. Değerlendireceğiz.

Lig ile ilgili kesin kararın 28 Mayıs'ta verileceğini söyleyen Özdemir, "Türkiye'deki şartların değişimi; koronavirüs olsun, seyahat özgürlüğü olsun diğer konuları da göz önünde bulundurarak kesin tarihimizi 28 Mayıs tarihinde yapacağımız basın toplantısıyla açıklamak üzere bütün kulüplerle birlikte anlaşmaya varmış durumdayız" ifadelerini kullandı.

Kulüpler Birliği Başkanı Başkanı Mehmet Sepil "Kulüplerin ulaşabileceği bir kurulun olması gerektiğini söyledik. Bu konuda federasyon başkanımız çalışma sözü verdi. aynı konuyla ilgili olarak seyahatlerle ilgili yardım rica ettik. THY ile bu konuda yardım istenmesini, kulüplere mümkünse uçak tahsisi ile ilgili federasyondan yardım beklediğimizi söyledik. Yine Federasyon Başkanımızın açıkladığı gibi 7 kulüp bu sene ligden düşmeyle ilgili pandamı olayından dolayı endişelerini beyan ettiler. Federasyona bu sene düşürülmeye kaldırılması ve seneye 21 takımla oynanması için başvuracaklarını söylediler. Sözsel olarak başvurularını yaptılar.

Genç oyuncu yetiştirmeyle ilgili motivasyonumuz. Geçen sene iptal edilen U21 liginin kulüpler için çok önemli olduğunu yeni sezonda yeniden inşa edilmesiyle ilgili federasyon ile ortak çalışmanın başlamasını talep ettik. Federasyon bu konuda hızla bir çalışma içine girileceğini söyledi. 
Biz mesela Göztepe olarak 15 yaşında çocuğu Adana’ya gönderiyoruz. Buralarda bir takım düzeltme yapabilir miyiz? U ligleri ile ilgili düzenleme yapılabilir mi? Bunları federasyona tartışalım diye talepte bulunduk. Bu konuda en kısa sürede çalışma içine girileceği söylendi. 

5 oyuncu kararıyla ilgili çalışma yapıldığı bilgisini verdi. Federasyon avrupa liglerinde olduğu gibi 5 yedek oyuncunun girmesi ile ilgili çalışıyor. 
Son olarak en çok konuştuğumuz konu kulüplerin şu an ki finansal konuları. Zaten zor durumdaydık. Şu an daha da bu pandemiyle beraber Şubat ayının sonundan beri kulüplerin kasasına giren 1 lira para yok. Digitürk’ün ödemeleri kesmesiyle kulüplerin durumu vahim hale geldi. Hep birlikte bu konuda neleryapılabilir, geleceğe dönük endişeleri nasıl gideririz konusunda federasyon ve kulüpler karşılıklı görüşmeyle ileri dönük projeksiyonda bulundular.

 Bugün hakikaten uzun bir görüşme oldu. Çok dostça bir ortamda görüştük. Yapacağımız çalışmada bugün alınan kararları en kısa zamanda hayata geçirmeyi umuyoruz.