Erman Toroğlu TELEGOL'de ortaya müthiş bir iddia attı.

Erman Toroğlu'nun iddiası şu şekilde; "Fenerbahçe kafilesi Ordu'ya gittiği hafta takımla birlikte Ordu'ya hareket etmeyen Aykut Kocaman, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Rıdvan Dilmen'le İstanbul'da buluşup Fenerbahçe'nin 25 puanının silinmesi konusunda anlaştı ve bunu sonradan Rıdvan Dilmen de, Acun Ilıcalı'ya söyledi."

TFF'nin bugünki toplantıda hangi kararlar alacağı ise yine Telegol programında açıklandı. Bütün senaryoların masaya yatırıldığı programda şu görüşlere yer verildi:

26 Ocak'ta olağanüstü kongrenin yapılıp yapılmayacağı karara bağlanacak.

58. Madde kesinlikle değişmeyecek.

Etik Kurulu Raporunda 3 maçta şike yaptığı iddia edilen Fennerbahçe'nin en az 21 puanı silinecek. Bu puan -30'da olabilir. Ama Fenerbahçe'nin kesin olarak ligde kalabileceği puan silme cezası verilecek. Ve bu karar Şubat ayı başında açıklanacak.

Aynı şekilde Eskişehirspor, Büyükşehir Belediyespor, Sivas ve Gençlerbirliği takımlarına da puan silme cezası verilecek.

Şampiyonluk kupası da Şubat ayında Trabzonspor'a verilecek.

Etik Kurul Raporlarında kesin olarak Beşiktaş ve Trabzonspor kusurlu bulunmadığı için Beşiktaş ve Trabzonspor'a puan silme cezası verilemyecek.

Talimatlara ek madde koyulacak ve bağımsız yargılama sonucunda takımlar kusurlu bulunursa "küme düşme ve puan silme cezası verilir" maddesi 58. maddeye eklenecek:  Böylelikle Fenerbahçe'nin en az 3 yıl şikeden dolayı küme düşmesi engellenecek.