TRABZON çok istediği üç puanı ve galibiyeti aldı almasına ama keyif verdi mi, tartışılır. Karadeniz ekibi çok hızlı başladı maça. İlk iki golde Adrian ve Janko’nun varlığı gelecek için de umut vericiydi şüphesiz. Ama Trabzon oyunun önemli bir kısmında sıkıntılıydı. Üç puanı güç bela kazanabildi. Takım oyunu yine yoktu. Bireysel işlerle günü kurtardı. Özellikle Adrian’ın sonuca katkı veren performansı bu futbolcunun nasıl bu kadar uzun süre kenarda tutulabildiğini bir kere daha sordurdu. Trabzon teknik heyetini gerçekten tebrik etmek lazım. Adam kendi milli takımında banko, burada kulübeyi bile zor gösterdiler. Şimdi kurtarıcı. Janko da gollerde birinci sınıftı, sonra kayboldu ama o da bu takımda iş yapacağının sinyallerini her geçen hafta oynadıkça biraz daha fazla veriyor. Sadece hücumda değil, defansif desteklerle de yerini sağlamlaştırıyor.

İLK 11 HÂLÂ BELLİ DEĞİL

EV SAHİBİ ekip yine farklı bir 11’le Akhisar karşısına çıktı. Olcan, Volkan gibi kenar özellikli oyuncular yoktu. Neredeyse hepsi birbirine benzer orta saha oyuncuları erken gelen gollerin ardından takım halinde oluşan rölanti havasına uyum sağlayınca bordo-mavili ekibin Adrian’la gelen 3. gole kadar süren kâbus dönemi başladı. Deplasmanda kendi sahasındaki performansından daha olumlu futbol sergileyen Akhisar, rakibinin üstüne gitmeye başladı. Özellikle sağdan Emrah’ın bindirmelerine önünde yardım edecek kimse olmayınca Emerson’un da yetersiz kalması Trabzon kalesinin sık sık karışmasına neden oldu. Giray’ın olağanüstü çabası gol vuruşlarına engel olurken, bu süreç ikinci yarının ilk bölümüne kadar sürdü. Golün ardından paniğin büyümesi, oyunun neredeyse tamamen Trabzon sahasına yığılmasına neden oldu. Kontratakla gelen gol ancak derin nefes aldırdı.

NEREDEYSE ligin ilk devresi tamamlanacak. Ama Trabzon’da hâlâ ilk 11 ezbere sayılacak durumda değil. Kötü oynayanı kes, tribüne gönder. Peki oynatan ne olacak?