Kuru'nun açıklaması şu şekilde :
TFF’ nin aceleciliğindeki amacı nedir?  Futbol müsabakalarının başlatılması için TFF’ na Görev mi verilmiştir?  Trabzonspor Başkanı, Yönetim kurulu neyi beklemektedir? Sorularının cevap bulması önemli hale gelmiştir.

Spikerlerin bazıları maçları anlatmayacaklarını açıklamalarına rağmen, taraftarsız olduğu anlaşılan futbol müsabakalarının oynatılmasını normal şartlar gibi TFF’ nin kamuoyuna açıklamasını anlamak mümkün değildir.  
Sayın ÖZDEMİR’ in aldığı kararlarında müsabakaların, nasıl ve hangi şartlarda oynanacağını T.C. Sağlık Bakanlığı ve bilim kuruluna rağmen kendine dert edimmiş olduğu görülmektedir.  Ve 26 Temmuz’da sezonu tamamlayacaklarından dem vurmaktadır. Peki neden? Daha önce kamuoyuna yaptığımız açıklamamızla TFF kararına dair değerlendirmemiz olmuştur / olmaktadır. Gündem Trabzonspor şampiyonluğu. Dolaysıyla, Sayın ÖZDEMİR’ in uykularını kaçırdığı ortadadır. Salgınla mücadele eden taraftarların, Evde kal, sosyal mesafeni koru gibi durumu söz konusudur. Futbol müsabakalarının spikerliğini yapanlardan “MAÇ ANLATMAYACAĞIM”  açıklamaları ders niteliğinde yerini almışken, Sayın ÖZDEMİR maçları kiminle oynatarak izleyecektir. TFF, bütün şartları değerlendirerek yol haritası çizildiği gibi iddiası samimiyetsizliktir. Gerçekçiliği yoktur.   

Trabzonspor Divan kurulunun açıklamalarını desteklediğimizi ifade ediyoruz. Trabzonspor Başkanı ve Yönetim Kurulu ise; Trabzonspor’ un şampiyonluğunu TFF. nin engellemek çabaları yer bulursa, yaralı olan Trabzonspor taraftarına ve kongre üyelerine karşı hesap vermekten kurtulamayacaksınız.