Devre arası transfer dönemi başlamadan takviye çalışmalarına hız veren Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal’ın, “Kronik sakatlığı yoksa hücum etkinliğimize değer katar” diyerek onay verdiği Kamerunlu golcü Leonard Kweuke için düğmeye bastı.

Bordo-Mavililer, iyi ilişkiler içinde oldukları komşu şehrin kulübü Çaykur Rizespor yetkilileriyle ilk teması gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerin oldukça olumlu geçtiği, 29 yaşındaki golcünün de yeni bir maceraya hazır olduğu öğrenildi.

Rizespor göndermeye hazır

8 aylık sakatlık süreci sonrası sahalara dönen ve Trabzonspor’a 2 gol kaydederek kalitesini konuşturan Kamerunlu’yu almak için planı hazır olan Fırtına’nın, Finansal Fair-Play kriterlerini de hesaba katarak para+1 oyuncu şeklinde teklif sunduğu, Rize cephesinin de değerlendirme aşamasına geçtiği bildirildi.

Bordo-Mavililer’in takasta kullanmayı düşündüğü oyuncunun ise bu sezon beklentilerin altında kalan genç golcü Muhammet Demir olduğu öğrenildi.  

Kamerunlu’yu ikna turları

Transfer çalışmalarını bizzat Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın yürüttüğü, Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan’la bizzat görüşerek işlemin bir an önce sonuçlanması için büyük uğraş verdiği gelen haberler arasında. Tranzonspor macerasına olumlu bakan 2 milyon Euro yıllık ücret talep eden Kweuke’yi Bordo-Mavililer’in 1.6 milyon Euro+ başarı primi üzerinden ikna etmeye çalıştığı kaydedildi.