Daniel Larsson,'ın sözleri şöyle: Gerçekten en başında beri şaka gibiydi. Ancak olağandışı bir şeyin olduğu belliydi. Neler olup bittiğini tam olarak bilmiyorum, soyunma odamızda birkaç saatliğine hapsolmuştuk ama yine de memnunduk, Trabzon deplasmanında puan almıştık. Orada oturup her şekilde kutlayabilirdik. Ama hakemle ... sonunda öğrendik ki; 16 saat orada oturdukları söylendi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzonspor Başkanını aramasıyla hakemlerin serbest bırakıldığı söyleniyor?” sorsuna ise Larssın, “evet! Ama sanırım tekrar hakemlik yapmamak şartıyla. En azından Trabzon’da” cevabını verdi.

“Hakemlerin tekrar sahaya çıkıp çıkmadıklarını biliyor musun?” sorusuna ise, “hayır, bilmiyorum. Ama bu olabilir” diye cevap verdi.

O durumda korkmadığını belirten Larsson, “hiç korku hissetmedim. Polis tarafından korunuyorduk, rakip oyuncular olarak saldırıya uğramazdık. Biraz beklemekten fazlası olmadı” dedi.

Ne olmuştu?

Trabzon’da 28 Ekim 2015 gün oynanan ve 2-2 sona eren olaylı Trabzonspor-Gaziantepspor karşılaşması sonrasında maçın hakemleri Çağatay Şahan ve yardımcılarının stattan ayrılmalarına izin verilmemiş, kapıları kilitli şekilde uzun süre tutulmuşlardı.

Daha sonra olay yargıya intikal etmiş, ayrıca Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) dönemin Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile bazı yöneticiler için hak mahrumiyeti ve ağır para cezaları vermiş, Tahkim Kurulu da cezaları onamıştı.

Rehin hakemleri Erdoğan kurtardı

Trabzonspor'un Gaziantepspor maçında son dakikadaki penaltısını vermeyen hakem Çağatay Şahan ve yardımcılarını, 4 saat mahsur kaldıkları Avni Aker Stadyumu'ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonunun kurtardığı daha sonra basında yer almıştı.