Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son iki maçı da kazanma başarısı gösteren Trabzonspor, deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği maçını kazanarak çıkışını sürdürmek istiyor.
Ligde zirveye doğru tırmanışını sürdüren Trabzonspor, deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği maçını kazanarak play-off yolunda ilerlemeye hedefliyor. Dış sahada oynadığı Beşiktaş maçını 2-1 evinde Sivasspor'u 2-1 mağlup eden bordo-mavililer son iki maçtan 6 puan çıkartarak 52 puana ulaştı. Gençlerbirliği maçını da kazanarak 3'de 3 yapmanın planlarını yapan Karadeniz ekibi, sezonun normal bitimine kadar oynanacak 4 maçtan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Lider Galatasaray 17 ve 2. sırada yer alan
Fenerbahçe ile 8 puanlık farkı kalan haftalarda kapatamayı arzulayan Trabzonspor, başkent temsilcisi ile oynayacağı maçı kazanarak ilk 4 takım arasına girme hedefini sağlamlaştırmak istiyor.

GENEL PUAN SIRALAMASINDA 3, İÇ VE DIŞ SAHA SIRALAMASINDA İSE 4. SIRADA
Trabzonspor bu sezon oynadığı 30 maçta 15 galibiyet, 7 beraberlik ve 8 mağlubiyet elde ederken attığı 57 gole karşılık ise kalesinde 36 gol gördü. Bordo-mavililer 52 puan toplayarak 3. sırada yer aldı. Trabzonspor iç sahada ise oynadığı 16 maçta 10 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. Attığı 25 gole karşılık ise 21 gol gol gördü. Bordo-mavili takım iç sahada 31 puan toplayarak 4.sırada yer aldı. Trabzonspor dış sahada ise oynadığı 14 maçta 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde
etti. Attığı 22 gole karşılık ise kalesinde 15 gol gören bordo-mavililer 21 puan toplayarak dış saha sıralamasında 4. sırada yer aldı.

SAKATLAR YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Trabzonspor'da sakat oyuncular ise zorlu maçlara yetiştirilmeye çalışılıyor. Sağlık ekibini seferber eden teknik direktör Şenol Güneş, oyuncular hakkında sürekli bilgi alarak takım içersindeki planlamasına yön veriyor. Zokora ve Olcan'ın sakatlıkları nedeniyle Sivasspor maçında forma giymemesinin ardından gözler bu iki oyuncunun sakatlığına çevrilerken Zokora'nın Olcan'a göre durumunun iyi olduğu ancak bu iki oyuncunun oynayıp oynamayacakları maç günü belli olacağı belirtildi.