Geçtiğimiz sezon Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı ve bu sezon başında da Milli yıldız Burak Yılmaz'ı kadrosuna katan Lille Fransa'da tarih yazmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda şampiyonluk yolunda en büyük rakibi PSG'yi 1-0 yenen ve dün gece de Burak ve Zeki'nin attığı birer golle Metz'i yenen Fransız kulübü şampiyonluk yolunda emin adımlarla devam ediyor.

Fransa Ligue 1'de adım adım şampiyonluğa ilerleyen ve Türk yıldızlarıyla başarı yakalayan Lille'de önemli bir gelişme daha yaşanıyor.

Fransız basınına yansıyan haberlerde, Lille'in ekonomik anlamda zorluklar yaşadığı ve ciddi bir kaynak bulmak zorunda olduğu belirtildi.

Ligue 1 ekibinin sezon sonunda birçok futbolcusunu satmayı düşündüğü kaydedildi. Bu isimler arasında performansı ve yaşıyla ilgi uyandıran Yusuf Yazıcı'nın da olduğu bildirildi.

Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası Lille'de birçok yıldızın satışa çıkarılacağı vurgulandı. Kulübe en az 95 milyon euroluk bir maddi kaynak sağlamak zorunda olan Lille yöneticileri, satış listesini bile hazırladı.

Yusuf Yazıcı ile beraber Botman, Maignan, Renato Sanches ve Ikone gibi isimlere gelecek tekliflerin geri çevrilmeyeceği, değerlendirileceği iddia edildi.

Milli yıldız Yusuf Yazıcı bu sezon Lille'de 36 maça çıktı 14 gol ve 5 asiste imza attı. Zeki Çelik ise bu sezon 3 gol 1 asist ile oynuyor. Fransız ekibinin en büyük kozlarından biri olan milli yıldız Burak Yılmaz ise 12 gol 4 asistle devam ediyor.