Shakhtar'ın hocası Mircea Lucescu kendisini takımın başına teknik direktör olarak getirmek isteyen Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile sürekli bir temas halinde. Usta'ya her fırsatta, Türkiye'deki futbol iklimini bildiğini, kendisini şampiyonluk sözü vererek Trabzonspor'a gelmeyeceğini aktarıyor.
İlk birkaç görüşmesinde kendisinin bu saatten sonra Shakhtar'ı ancak CEO olarak bir takımın başına giderse bırakabileceğini aktaran Lucescu, Usta'dan bu anlamda da destek aldı. Usta'ya, Shakhtar'ı harcadığından daha çok kazanan, Brezilya'nın Avrupa'ya açılan kapısı yaptığını hatırlatan Lucescu'nun, Trabzonspor'daki amacının da bu olduğundan bahsetti. Türkiye'de değişen 14 yabancı kuralı sayesinde Trabzonspor'u tam anlamıyla Avrupa'nın yeni Shakhtar'ı yapabileceği sözünü veren Lucescu, ilk etapta harcayacaklarını ama 3-4 sene içinde misliyle kazanma sözü verdi.

LUCESCU'NUN SUNDUĞU PORTFÖY USTA'NIN BAŞINI DÖNDÜRDÜ
Lucescu, Usta ile yaptığı görüşmede kendisinin kurduğu scout ekibinin hazırladığı bir listeyi de paylaştı. Listede Güney Amerika'nın yeni yıldızları dikkat çekerken, Rumen teknik adam Usta'ya bu listeden en az 3-4 tanesini almaları gerektiğinden bahsetti.
Costa'yı 30 milyon Euro'ya, Fernandinho'yu 40 milyon Euro'ya, Mkhitaryan'ı 27.5 milyon Euro'ya, Chygrinsky'yi ise 25 milyon Euro'ya sattıklarından bahsetti. Lucescu, Shakhtar'ın elinde şu anda Alex, Bernard, Taison ve Fred'i toplamda 100 milyon Euro'ya satacak bir portföyünün olduğundan bahsetti. Malcom, Gerson, Luan, Caio, Luciano, Clayton gibi şu anda adı duyulmamış oyuncuları belki çok yüksek bonservis bedelleri ödeyerek alabileceklerini ama birkaç yıl sonra birkaç katına satma sözü verdi.