Trabzonspor’da transfer konusunda hareketli günler yaşanıyor. Yaptığı takviyelerle ligin ikinci yarısında önemli işler başaran Bordo-Mavililer, kendilerine gelen Lugano teklifine şaşırdı. F.Bahçe’de geçirdiği 5 sezonun ardından, PSG’ye transfer olan Uruguaylı defans oyuncusu, yeni takımında istediği ortamı bulamayınca menajerleri devreye girdi.

Trabzonspor’un kapısını çalan menajerler “İsterseniz Lugano’yu size getirebiliriz. Daha önceden de bu oyuncu ile ilgilendiğinizi biliyoruz. Şartlar oluştuğu takdirde bu transfer gerçekleşir” ifadelerini kullandı.

Bu teklif karşısında şaşkına dönen yönetim de şike olayları ile sinir harbi yaşadıkları Fenerbahçe’nin eski bir oyuncusunu böyle bir dönemde transfer edip, etmeme konusunda kararsız kaldı.

Defans hattında Egemen’in gidişinden sonra sorun yaşayan Fırtına’da bu teklif akılları karıştırırken, başkan Sadri Şener’in Fenerbahçe ile daha fazla gerilim yaşamamak için temkinli davrandığı öğrenildi. Şener, bilindiği gibi şike sürecinde araları açılan Fenerbahçe ile ilgili “Bu yaşananlardan sonra sanırım yıllarca takımlarımızda oynayan oyuncuları transfer etmeyiz diye düşünüyorum” şeklinde açıklama yapmıştı.

Menejerleerin bu istediğini Trabzonspor kurmayları ise ret yanıtını verdi. Bordo-Mavili yöneticiler, "bizim transfer düşüncemizde lugano yok. Buşka isimlerle ilgileniyoruz. Ligano'yu kadromuzda düşünmüyoruz karşılğını verdiler. Lugano'nun reddedilmesinde hem yaşlı olması, hem de yüksek transfer ücreti talep etmesi önemli rol oynadı.