61SAAT SPOR SERVİSİ-

Süper Lig'de heyecan devam ediyor. 9. hafta mücadelesinde Trabzonspor ile BB Erzurumspor kozlarını paylaştı. Bordo - Mavililer maçı Ekuban'ın 24. dakikada attığı golle kazandı. Trabzonspor maçda sayısız gol fırsatından ne yazık ki yararlanamadı.. 

Süper Lig'in 9. haftasında sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u konuk eden Trabzonspor, yeni teknik direktörü Abdullah Avcı yönetiminde ilk maçına çıktı.

Teknik direktör Eddie Newton ile yolların ayrılmasının ardından Aytemiz Alanyaspor maçına Futbol İzleme Direktörü İhsan Derelioğlu yönetiminde çıkan bordo-mavililer, 2.5 yıllık sözleşme imzaladığı Avcı ile ilk heyecanını yaşadı.

 Avcı, ligde son oynanan Aytemiz Alanyaspor maçına göre Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında ilk 11'de 4 değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, Serkan Asan, Kamil Ahmet Çörekçi, Flavio ve Djaniny’in yerine Marlon, Baker, Nwakaeme ile Afobe'ye 11'de görev verdi.

- Diabate ve Plaza kadroda yok

Trabzonspor’da yabancı oyunculardan Diabate ile Plaza, yabancı kontenjanı nedeniyle Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçının kadrosunda yer almadı.

Bordo-mavililerde Diabate ve Plaza'nın dışında sakatlıkları bulunan Salih Kavrazlı, Yusuf Sarı ve Hüseyin Türkmen ile genç oyuncular Arda Akbulut ve Ahmet Canbaz kadroda bulunmadı.

Trabzonspor’da son 6 hafta kadroda kendine yer bulamayan Kerem Baykuş, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçıyla 21 kişilik kadroya dahil edildi.

- İzmir'deki depremzede çocuklara yardım kampanyası

Trabzonspor Kulübü, İzmir’deki depremzede çocuklara yardım elini uzattı.

Yavru Fırtına Tribünü'nde yerini alan oyuncak ayılar ile tüm taraftarlar İzmir'deki depremzede çocuklara destek olacak.

Müsabaka ile aynı anda Trabzonspor.com.tr'de TS Club üzerinden satışa sunulacak olan ve 135 lira karşılığında satın alınabilecek pelüş ayıcıklardan elde edilecek tüm gelir İzmir'de meydana gelen depremden etkilenen çocuklara gönderilecek.

CANLI ANLATIM 

90' Hakem 5 dakika uzatma verdi. 

85' Trabzonspor'da Nwakaeme oyundan çıktı Bilal oyuna girdi. Pereira oyundan çıktı, Serkan oyuna girdi. 

84' Trabzonspor'da Djaninny oyuna girdi Abdülkadir Ömür oyundan çıktı. 

83' Erzurumspor atağında Sissoko'nun vuruşunda top Uğurcan'da kaldı. 

80' Erzurumspor atağında Uğurcan uzaklaştıramadı. Top Erzurumsporlu oyuncunu önünde kaldı vuruşunda savunmaya çarpan topun Uğurcan hakimi oldu. 

79' Trabzonspor'da Ekuban, oyundan çıkıyordu yerine Djaniny oyuna giriyordu. Ancak bir karışıklık oldu ve oynucu değişikliği yapılamadı. 

78' Trabzonspor'da Baker, sarı kart gördü. 

71' Kullanılan frikikte, Uğurcan köşeden çıkardı. 

71' Erzurumspor'da Muhammed oyundan çıktı, Emrah Başsan oyuna girdi. 

70' Erzurumspor, tehlikeli noktadan serbest vuruş kazandı. 

70' R. Muhammed, pas atarken Abdülkadir Parmak'ın ayağına bastı. Ardından hakem oyunu durdurdu. Bu sırada Ekuban ile Erzurumsporlu oyuncu arasında gerilim oldu. Hakem her iki oyuncuyu da uyardı. 

64' Trabzonspor atağında Ekuban, çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ardından topun hakimi oldu. Ceza sahası dışında kalecinin yaptığı faulle yerde kaldı. Kaleci K. Erdoğan sarı kart gördü. 

61' Trabzonspor'da Afobe oyundan çıktı, yerine Flavio oyuna girdi. 

60' Trabzonspor çok etkili geldi. Nwakaeme'nin pasında Baker'in vuruşu direğin dibinden dışarı çıktı. 

58' Trabzonspor atağında Abdülkadir Ömür'ün vuruşunda top kalecinin üzerine gitti. 

54' Erzurumspor atağında Uğurcan topu bloke ederken elinden kaçırdı. Ardından Gomes'in önünde kalan topa vuruşunda dışarı attı. 

53' Trabzonspor'da kazanılan kornerde kaleci uzaklaştırdı. Ardından Baker'in vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 

50' Trabzonspor tehlikeli geldi. Marlon rakipten aldığı topla ceza sahasına girerken Afobe'ye bıraktı. Ancak Afobe kontrol edemedi, üstüne kalecinin ayağına bastı. Ardından sarı kart gördü. 

İKİNCİ YARI BAŞLADI. 

İlk yarı Trabzonspor'un 1 - 0 üstünlüğü ile sona erdi. 

45' Hakem 1 dakika uzatma verdi. 

44' Baker'in kullandığı serbest vuruşta top baraja çarpıp kornere gitti. 

43' Trabzonspor tehlikeli noktadan serbest vuruş kazandı. Ekuban'a Obertan çok sert faul yaptı. 

41 VAR KARARI İLE İPTAL EDİLEN GOLLE BERABER DURUM TRABZONSPOR LEHİNE 1 - 0 DEVAM EDİYOR. 

41' POZİSYONDA ERZURUMSPOR OYUNCUSU MİNA, TOPLA HİÇ TEMASI YOK. POZİSYONDA DİREK MİNA, MARLON'UN AYAĞINA VURARAK TOPUN AĞLARA GİTMESİNİ SAĞLADI. GOL VAR KARARIYLA İPTAL OLDU. 

40' POZİSYON İLE İLGİLİ VAR İNCELEMESİ YAPILIYOR. 

40' ERZURUMSPOR BERABERLİĞİ YAKALADI.. GOL DURUM 1 - 1 

38' Erzurumspor tehlikeli geldi. Atakta Uğurcan açıyı kapatarak topun kaleye gitmesini engelledi. Ardından vuruşta, savunma çizginin hemen önünde topu çıkardı. 

37' Trabzonspor'da Afobe inanılmazı kaçırdı. Bordo - Mavililred Ekuban'ı pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Afobe, kaleciyi çalımladı. Açısı daraldı vuruşunda ise top üstten dışarı çıktı. Afobe çok kötü bir vuruşu yaptı. 

35' Trabzonspor'da İki Abdülkadir ve Pereira iyi paslaşarak ceza sahasına girdi. Ardından Abdülkadir Ömür, Ekuban'a bıraktı. Ekuban çok kötü vurdu ve top dışarı çıktı. 

32' Erzurumspor atağında R. Muhammed'in vuruşunda top yandan dışarı çıktı. 

30' Erzurumspor'da Obertan'ın vuruşunda Uğurcan başarılı.. 

28' Trabzonspor'da kazanılan serbest vuruşta Baker, içeri ortaladı. Afobe'nin vuruşunda top üstten dışarı çıktı. Yardımcı hakem bu sırada ofsayt bayrağını kaldırdı. 

24' TRABZONSPOR ORGÜANİZE BİR ŞEKİLDE GELDİ. EKUBAN'IN PASINDA ABDÜLKADİR ÖMÜR, SAĞ ÇAPRAZDAN TOPLA BULUŞTU. ARDINDAN CEZA SAHASINA GİREREK EKUBAN'A PASINI ATTI. EKUBAN DURDURDU ARDINDAN GÜZEL BİR VURUŞLA TOPU AĞLARA GÖNDERDİ. BORDO - MAVİLİLER 1 - 0 ÖNE GEÇTİ. 

24' GOOOOLL EKUBAN

20' Trabzonspor hızlı çıktı ardından Mina, Abdülkadir Parmak'a arkadan yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü. 

19' Yeniden kullanılan kornerde hakem VAR incelemesi yapıldı. Marlon'un eline vurduğu gerekçesi ile yapılan incelemede devam denildi. 

19' Erzurumspor'un kullandığı kornerde top doğrudan kaleye gitti. Uğurcan uzaklaştırmaya çalıştı ceza sahasının iiçine düştü, ardından kafa vuruşunda top kaleye giderken Vitor kornere gönderdi. 

17' Trazonspor hızlı geldi. Trabzonspor atağında cezasahasında topla buluşan Nwakaeme, bir dizi rakiplerini çalımladı tam çizgiye indi topu kaleye vurmakta geç kalınca savunma araya girdi. 

11' Erzurumspor'da Murat Uçar, itirazdan dolayı sarı kart gördü. 

7' Trabzonspor, Abdülkadir Ömür ve Afobe çok iyi paslarla ceza sahasına girdi. Afobe çaprazdan vurdu top yandan dışarı çıktı. 

4' Trabzonspor'da Baker'in çok güzel pasında ceza sahasında Ekuban topla buluştu, sol ayağında vurdu ancak top dışarı çıktı. Ekuban'ın bu vuruşu çok zayıf kaldı. 

2' Erzurumspor tehlikeli noktadan serbest vuruş kazandı. Gomas'ın vuruşunda top barajdan döndü. 

! Maç başladı. 

Medikal Park Stadında İstiklal Marşımız okunuyor. 

Her iki takım da sahaya çıktı. 

TRABZONSPOR 0-0 ERZURUMSPOR

TRABZONSPOR'UN 11'İ

Uğurcan Çakır, Edgar, Vitor Hugo, Joao Pereira, Marlon, Baker, Abdulkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Ekuban ve Afobe