Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor evinde Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Medical Park Stadı'nda oynanan mücadeleyi Trabzonspor rahat bir oyun sonunda 3-1 kazandı.Trabzonspor'a galibiyeti getiren goller 22. dakikada Nwakaeme, 56. dakikada Flavio ve 60. dakikada Djaniny'den geldi. Konyaspor'un tek sayısını 88. dakikada Shengelia kaydetti.

BAKER, CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Trabzonspor'da 80. dakikada oyundan çıkarken hakemin gösteridği yerden çıkmadığı gerekçesiyle sarı kart gören Lewis Baker, cezalı duruma düştü.

Bu sonucun ardından son 4 maçta 3. galibiyetini alan Trabzonspor, puanını 30 yaparak üst sıralara doğru bir adım daha attı. Üst üste 3. yenilgisini alan Konyaspor ise 22 puanda kaldı.

Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacakken, Konyaspor ise evinde Antalyaspor'u ağırlayacak.

ABDÜLKADİR ÖMÜR SAKATLANDI

Trabzonspor, Konyaspor'u mağlup ettiği mücadelede yıldız oyuncusu Abdülkadir Ömür'ün yaşadığı sakatlıklar sarsıldı. 23. dakikada Ömer Ali Şahiner'in müdahalesinin ardından yerde kalan Abdülkadir Ömür, yapılan müdahalelerin ardından oyuna devam edemedi ve sedyeyle kenara geldi.

BORDO - MAVİLİLERDE ZORUNLU DEĞİŞİKLİK
Bordo - Mavililerde teknik direktör Abdullah Avcı, Fraport TAV Antalyaspor maçına göre ilk 11'de zorunlu tek değişiklik yaptı.

Avcı, sakatlığı bulunan Hosseini'nin yerine Konyaspor maçında ilk 11'de Vitor Hugo'ya görev verdi.

Göztepe ile transfer görüşmesi yapan Diabate, kadro dışı bırakılan Plaza, sakatlığı bulunan Hosseini ile Pereira kadroya dahil edemedi. Trabzonspor’da, Süper Lig’in 16.'ncı haftasında oynanan Galatasaray maçında sakatlanan ve Fraport TAV Antalyaspor karşılaşmasında kadroda yer almasına rağmen forma şansı bulamayan Vitor Hugo, ilk 11'de oynadı.

BAKAN KASAPOĞLU, MAÇI İZLEDİ

Trabzon'da gün içerisinde bir dizi program ve açılışa katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Medical Park Stadı'nda oynanan Trabzonspor-İttifak Holding Konyaspor karşılaşmasını tribünden takip etti.

BERAT ÖZDEMİR KADRODA

Bordo-mavili takımda ara transfer döneminde transfer edilen Berat Özdemir, İttifak Holding Konyaspor maçının kadrosunda yer aldı.

Teknik direktör Abdullah Avcı’nın, Fraport TAV Antalyaspor maçında antrenman eksiği nedeniyle kadroya dahil etmediği genç futbolcu, İttifak Holding Konyaspor mücadelesinin 21 kişilik kadrosuna alındı.

PEREİRA, KADROYA DAHİL EDİLMEDİ

Abdullah Avcı tarafından Fraport TAV Antalyaspor maçında sonradan oyuna dahil edilen Joao Pereira, İttifak Holding Konyaspor maçı kadrosunda yer almadı.

Tecrübeli futbolcunun maçı tribünden takip ettiği görüldü.

HOSSEİNİ'NİN MR'I ÇEKİLECEK

İttifak Holding Konyaspor maçı öncesindeki antrenmanda kasığında ağrı hisseden savunma oyuncusu Hosseini'ye, MR çekilmesine karar verildi.

Daha öncede yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan İranlı stoperin son durumu yapılacak tetkiklerin ardından netlik kazanacak.

SEHİC, MAÇ ÖNCESİNDE SAKATLANDI

İttifak Holding Konyaspor kalecisi İbrahim Sehic, maç öncesinde yaptığı ısınma hareketleri sırasında yaşadığı sakatlık nedeniyle son anda kadrodan çıkarıldı.

Sehic'in yerine kalede Eray Birniçan görev aldı.

88' Konyaspor'un golüyle durum 3 - 1'e geldi

81' Trabzonspor'da Baker çıktı Kamil Ahmet girdi. Yusuf Sarı girdi, Ekuban çıktı. 

76' Trabzonspor'da Ekuban'ın vuruşunda kaleci son anda golü engelledi. 

75' Konyaspor atağında top Edgar'ın eline çarpıyor. Edgar'ın eli bu sırada kapalı. VAR incelemesinin ardından devam denildi. 

75' Konyaspor'da Musa, topun gelişine vurdu top dışarı çıktı. 

74' Konyaspor tehlikeli geldi. Serkan araya girdi ve resmen golü engelledi. 

73' Trabzonspor'da Abdülkadir Parmak çıktı, Berat Özdemir oyuna girdi. Dijanniy oyundan çıktı Afobe oyuna girdi. 

70' Trabzonspor'da Nwakaeme sarı kart gördü. 

65' Konyaspor'da Ahmet Çalık çıktı, Musa oyuna girdi.  Çikalleshi oyundan çıktı Erdon Daci oyuna girdi. 

61' TRABZONSPOR'DA EKUBAN, YARI SAHADAN TOPU ALARAK KONYASPOR ALANINI KAT ETTİ. ARDINDAN NWAKAEME'YE ATTI. NWAKAEME, TEKRAR DİJANNİY'E GÖRDÜ. DİJANNY CEZA SAHASINA GİRİP EKUBAN İLE VER KAÇ YAPTI VE KALECİYLE KARŞI KARŞIYA KALDI. GÜZEL BİR VURUŞLA KALECİNİN YANINDAN TOPU AĞLARA GÖNDERDİ. BORDO - MAVİLİLER 3 - 0 ÖNE GEÇTİ. 

61' GOOOOOL DİJANNİY

56' TRABZONSPOR'DA ABDÜLKADİR PARMAK, SOL ÇİZGİDE TOPLA BULUŞTU. ARDINDAN NWAKAEME'YE GÖRDÜ. NWAKAEME, CEZA SAHASINA GİREN FLAVİO'YU GÖRDÜ. FLAVİO, GÜZEL BİR VURUŞLA TOPU AĞLARA GÖNDERDİ. BORDO - MAVİLİLER 2 - 0 ÖNE GEÇTİ. 

56' GOOOOL FLAVİO

55' Konyaspor'da Ahmet, Nwakaeme'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü. 

53' Konyaspor tehlikeli geldi. Konyasporlu oyuncunun vuruşunda bordo - mavili oyunculardan sekmesine rağmen Uğurçan çok iyi kurtardı. 

47' Trabzonspor bu dakikalarda top çeviriyor.

46' Trabzonspor'da Flavio araya girdi ve topu kazandı pasında doğru tercihi yapamadı.

45' Karşılaşmanın ikinci devresi başladı.

İlk yarı sona erdi. 

45' Hakem 3 dakika uzatma verdi. 

45' Konyaspor'da Diomande, Abdülkadir Parmak'a yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü. 

41' Ekuban ayağı kalktı ve oyun yeniden başladı. 

41' Trabzonspor'da Ekuban, rakibinden topu aldı. İkinci rakibinden geçerken yerde kaldı. O da sakatlandı ve şu an oyun durmuş durumda. 

40' Trabzonpor'da iyi paslarla Konya cezasahasının önüne kadar geldi. Flavio ara pası düşündü ancak Konyaspor defansı araya girdi. 

36' Konyaspor'da Çikalleshi sarı kart gördü. Hakem peş peşe yaptığı 3 faulu işaret ederek oyuncuya sarı kart gösterdi. 

35' Trabzonspor'da Baker, rakibinden vücut çalımıyla sıyrıldı. Ardından Ekuban'a atmak isterken kaleci araya girdi. 

30' Trabzonspor'da, Marlon, Çikalleshi'nin faulüyle yerde kaldı. 

26' Trabzonspor'da Flavio, Abdülkadir Ömür'ün yerine oyuna girdi. 

25' Abdülkadir Ömür, sedye ile oyun alanını terk ediyor. Abdülkadir Ömür, sakatlandı ve oyuna devam edemiyor. Bu sırada Trabzonspor mecburi bir oyuncu değişikliği yapacak. 

25' Trabzonspor'da kazanılan topta Dijanniy, Abdülkadir Ömür'ü gördü. Abdülkadir giderken, Ömer Ali tarafından düşürüldü. Trabznospor faul kazanırken, Abdülkadir Ömür sakatlandı. Abdülkadir Ömür, için sağlık ekibi oyun alanında. 

22' TRABZONSPOR ATAĞINDA, ABDÜLKADİR ÖMÜR, EKUBAN İLE PASLAŞTI. ARDINDAN ABDÜLKADİR ÖMÜR, 2 KİŞİYİ OYUNDAN DÜŞÜRÜP, SERKAN'A PASI ATTI SERKAN, ÇİZGİDEN İÇERİ DOĞRU ORTAYI YAPTI NWAKAEME, BOŞ KALEYE TOPU GÖNDERDİ. TRABZONSPOR 1 - 0 ÖNE GEÇTİ. 

22' GOOOOOL NWAKAEME

17' Konyaspor'da kazanılan serbest vuruşta, Trabzonspor ceza sahasına yapılan ortayı defans uzaklaştırdı. 

16' Pozisyonun ardından iki oyuncular arasında ufak çaplı gerilim yaşandı. 

16' Konyaspor'da tehlikeli bölgeden top kaptırdı. Ekuban rakibini çalımlayıp son anda sol kanatta bekleyen Nwakaeme'ye pasını attı. Nwakaeme'nin vuruşunda top az farkla dışarı çıktı. 

16' Trabzonpor Abdülkadir Ömür ile çıktı yerde kaldı ancak hakem devam kararı verdi. 

15' Her iki oyuncu da ayağı kalktı ve hakem atışıyla oyun yeniden başladı. 

15 Maç esnasında Barış ve Ekuban sakatlandı. Oyun durdu. 

14' Trabzonpor'da Abdülkadir Parmak'ın vuruşunda top savunmadan döndü. 

8' Konyaspor atağında Hadžiahmetović'in vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 

7' Konyaspor'da Çikalleshii'nin vuruşunda Uğurcan kurtardı. 

5' Trabzonpor'da Serkan ile iyi geldi. Ceza sahasına girdi ancak pasında Trabzonsporlu isimlere gelmedi. 

4' Konyaspor tehlikeli geldi. Barış'ın içeri yaptığı ortada Çikalleshii'nin vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 

MAÇ BAŞLADI. 

M.Ö. MEDİCAL PARK STADINDA İSTİKLAL MARŞIMIZ

M.Ö. HER İKİ TAKIM SAHAYA ÇIKTI

TRABZONSPOR'UN İLK 11'İ! 

Uğurcan, Serkan, Edgar Ie, Hugo, Marlon, Abdulkadir Parmak, Lewis Baker, Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Ekuban, Djaniny 

Konyaspor'da kaleci Ibrahim Šehić ısınma esnasında yaşadığı sakatlık nedeniyle kadrodan çıkarıldı ve gözyaşlarıyla soyunma odasına gitti.

CANLI ANLATIM

TRABZONSPOR 0-0 KONYASPOR