Geçtiğimiz günlerde İstanbul’daki Trabzon Kültür Derneği’nde, Trabzonsporlu eski yöneticiler Göksel Gümüşdağ ile birlikte Trabzonspor’a operasyon çektiği iddiasıyla Trabzon Barosu tarafından mahkemeye verilen TFF Başkanvekili Mehmet Baykan ile yemek yemişti.

Oldukça tartışılan bu yemeğin yankıları devam ediyor.  Trabzonspor eski yöneticisi Mahmut Aksu da İstanbul’da gerçekleşen bu toplantının zamanlamasının doğru olmadığına dikkat ekti. Aksu, şöyle konuştu: “Bu toplantının zamanlaması hiç doğru değildir. Türkiye Futbol Federasyonu’nda yöneticilerimiz Mustafa Hacıkerimoğlu ile Yılmaz Büyükaydın bir mücadele verirken ismi Trabzonspor ile anılan kişilerin verilen mücadelenin karşısındaki isimle bir araya gelmesi mücadeleye zarar verir. Ben 2010-11 sezonunda görevden ayrıldıktan sonra dahi tüm maçlara gitmiştim. 2010-2011 sezonunda İstanbul’daki Fenerbahçe maçında aşağı yukarı aynı abileirmiz Aziz Yıldırım’ın misafiri olarak Trabzonspor’a ayrılan bölümden farklı bir yerde maçı izlemişlerdi. Bu görüşmelerde adı geçen tüm eski yöneticilerimiz, yaptıkları savunma açıklamalarında samimi iseler en kısa zaman içerisinde şu an TFF yönetmeninde bizi temsil eden yöneticilerimizle bir araya gelip samimi duyguları belirtmeleri gerekir” dedi. 

Trabzon’da birlik ve beraberlik sağlanamadığını ifade eden Aksu “Bizim ne olursa olsun bir olmamız lazım. Masanın bir ayağı kırık olursa o masa ayakta duramaz. Dolayısıyla şampiyonluk mücadelesi veren takımın tüm kurmayları tüm ileri gelenleri ile ortak hareket etmesi gerekiyordu.  Şu an çok iddialı bir cümle sarf ediyorum, 2010-11’deki TFF yöneticimiz Sayın Süleyman Atal o dönem bir şeylerin mücadelesini vermiştir ve belki konjektür gereği yapabilecekleri o kadardı. Ama iddia ediyorum ki şu anki yöneticimiz Mustafa Hacıkerimoğlu o dönem olmuş olsaydı bizim aleyhimize olan 1-2 hakem atamasına müdahale ederdi. Ve belki en az 10 puan daha fazla puan toplayabilirdik. Bir camia mücadele ediyorsa topyekün mücadele etmeli. Birbirimizi sevmeyebiliriz fakat Trabzonspor için bir araya gelmeyi başarabilmeliyiz” İfadelerini kullandı.

Tartışılan fotoğraf! Trabzonspor'un eski yöneticileri Baykan ile yemek yedi...