Büyük başarılarla dolu Chelsea kariyerinin ardından sürpriz bir şekilde sezon başında Trabzonspor'a transfer olan Florent Malouda kısa sürede Bordo-Mavili camianın gözdesi haline geldi. Saha dışında da renkli yaşamıyla dikkatleri çeken Fransız yıldız,  çok özel açıklamalar yaptı. İşte Florent Malouda'nın sorularımıza verdiği içten yanıtlar: 

* Trabzon'a transferinin hikayesini bizimle paylaşır mısın? 
Chelsea ile kontratım bitmişti ve birkaç teklif almıştım. Sonra Trabzonspor'dan bir teklif geldi. Gerçekten çok cazipti benim için. Ardından Trabzon'a geldim ve havaalanında indiğim ilk andan itibaren ikna oldum. Hayran kaldım daha ilk anda. Trabzon'da yaşamam gerektiğini düşündüm ve imzayı attım. 

CHELSEA'DEN GİTMEMİ ÇOK İSTEDİLER!
* Chelsea'deki son yılında neden forma giyemedin?
2-3 yönetici benim kulüpte aldığım pozisyonu, davranışlarımı beğenmediklerini, kim gelirse, menajer ya da hocaya bunu aktaracaklarını söylediler. Böylece beni takımdan uzaklaştırdılar. Hatta bana karşı kampanyalar bile düzenlediler. Beni suçlayacak şekilde, taraftarların benden uzaklaşmalarını sağlayacak şekilde kampanyalar bunlar. 

YÖNETİCİ OLMAK BANA ÇOK ŞEY KATTI
* 2011'de Dijon'a hissedar oldun. Bir futbol kulübüne sahip olmak nasıl bir duygu? 
Çok büyük bir tecrübe oldu. İşin yönetici tarafına da geçtim. Böylece futbolu, futbolcuyu çok daha iyi anlayabiliyorsunuz. Bazen çeşitli kararlar almanız gerekiyor hoşunuza gitmese de. Futbol kulübü sahibi olmanın bana her anlamda çok şeyler öğrettiğini söyleyebilirim. 

"TÜRKİYE'YE GELİN" DİYORUM
* Kardeşinin de futbolcu olduğunu biliyoruz. Lesly'ye Türkiye'ye gelmesini tavsiye eder misin? 
Evet neden olmasın. Sadece kardeşime değil, diğer birçok futbolcu arkadaşıma da Türkiye'yi anlatıyorum, tavsiye ediyorum. Onlar da gelmek istiyorlar. Özellikle transfer sezonunda Avrupa'da sular durgundu. Ama Türkiye'de canlı ve hareketli bir transfer sezonu vardı. 

GOL OLMADAN KUTLAMA YAPMAMALI!
* 2010'da Stoke City maçında kaçırdığın inanılmaz bir gol var. O anda neler hissettin? 
Rizespor maçında kaçırdığım gol, Stoke maçında kaçırdığım golü hatırlattı bana. Ama şu ayrıntıyı da eklemek istiyorum. Ben o Stoke City maçında o golü kaçırdıktan sonra birkaç dakika geçti geçmedi golümü attım. Bir futbolcu bence gol pozisyonuna girdiği anda gol atmadan kutlamalara başlamamalı. 

EN GÜZEL GOLÜMÜ M.UNITED'A ATTIM
* Kariyerindeki en unutulmaz, en değerli, en güzel golün hangisi?
Comminity Shield'de Manchester United'a karşı Wembley'de bir gol atmıştım. Hakikaten çok güzel bir goldü. Hatta Chelsea kariyerimin ilk golüydü. Daha sonra Wembley'de Everton'a attığım bir gol var ki, bence kariyerimin en iyi golüydü. Ama ne yazık ki bu golü hakem vermedi. 

TRABZON'DA OKUL VE VAKIF KURABİLİRİM
Türkiye'de birçok şeye bakıyorum. Trabzon'un yerel kültürünü öğrenmeye çalışıyorum. Bütün bunları öğrenip tecrübe edinebilirsem Türkiye'de çocukların ve gençlerin gelişimi için vakıf okulları kurabilirim. Çocukların yüzündeki masum bir gülümseme benim için en büyük zenginliktir. 

BURADA HAYATIM ÇOK KALİTELİ
Gerçekten Trabzon şehrini çok sevdim. Hatta dağlarını, denizini, yemyeşil doğasını çok sevdiğimi söyleyebilirim. Başkanımız sağolsun şöyle bir gezdirdi beni. Mesela bir çay fabrikasına gittik. Çok çok beğendim. Bir insan için ciddi anlamda sakin, vaktini çok iyi geçirebileceği bir yer Trabzon. Ayrıca futbola odaklanabileceğim bir yer. İnsanlar burada barış içinde yaşıyorlar. Benim açımdan da bu çok önemli. Ailem açısından da çok önemli. Yani ben burada futboldan arta kalan zamanlarımda vaktimi çok kaliteli bir şekilde geçiriyorum Trabzon'da.

AKÇAY ÇOK DONANIMLI
Florent Malouda, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay için övgü dolu ifadeler kullandı
Hocamın çok donanımlı bir teknik adam olduğunu düşünüyorum. Oyuncuları ile iletişimi çok iyi. Bu çok önemli benim için. Kendisi de ilk defa böyle büyük bir takımı çalıştırıyor. Özellikle bizi 3 takımı eleyip Avrupa Ligi'ne sokması kendisi için büyük başarı oldu. Biz hocamızla beraber uzun süre devam edersek çok iyi işler başarabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü kendisi Trabzonlu bir kere. Bu şehre bu renklere gönlünü vermiş biri. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir çalıştırıcı. 

DROGBA ETKiSi!
Trabzonspor'a transferimde Drogba'nın etkisi oldu... Onunla Galatasaray'a geldikten sonra zaten sürekli konuşuyorduk. Bana hep olumlu şeyler anlattı
Transferimde Drogba'nın etkisi oldu. Drogba, Çin'den Türkiye'ye gelmişti. Transferi gerçekleştikten sonra bizim sohbetimiz hep devam etti Drogba ile. Drogba ile sohbet etmeyi sürdürdükçe ben Türkiye ligine ilgi duymaya başladım. Drogba beni Türkiye'de bir maçına davet etti. Ben de Chelsea'den özel izin alarak İstanbul'a geldim. Galatasaray-Trabzonspor maçıydı. Tribün atmosferi fazlasıyla ilgimi çekmişti. O maça geldikten sonra Türkiye'de futbolun ne kadar sevildiğini gördüm. Bunların Trabzon'a gelmemde etkisinin olduğunu söyleyebilirim. 

KAYNAK: TAKVİM GAZETESİ