61SAAT SPOR SERVİSİ-Trabzonspor’a geçen sene büyük umutlarla gelen ancak bekleneni veremeyen hatta takım içerisinde huzursuzluk yapan Florent Malouda bordo-mavililere resmen bir servete mal oldu. Trabzonspor ile 2 senelik yıllığı 2,5 milyon Euro’ya sözleşme imzalayan Fransız oyuncu, Trabzonspor’un 1 yılda başına geçen 3 teknik adamla da sorun çıkarması ile bir anlamda amacının ne olduğunu da gözler önüne serdi. 

Trabzonspor’a ilk geldiğinde kafasına bordo-mavililerin amblemini kazıdan ancak kalbine kazıtamayan, yüzüne Trabzonspor’un renkleriyle yaptığı şekillerle fotoğraf çektiren Malouda, Trabzonpor’dan maç primleri de dahil edildiğinde 1 yılda 3 milyon Euro’ya yakın para aldı. Bordo-mavililerden senelik alacağı zaten 2,5 milyon Euro olan maç primleri ile de bu para 3 milyon Euro’yu bulan Malouda’ya bu seneki hak edişi 150 bin Euro’nun yanı sıra sözleşme fesih bedeli de 750 bin Euro ödenecek.

Malouda’nın bu noktadan bakıldığında Trabzonspor’a maliyeti ise toplamda yaklaşık 3,5 milyon Euro.

Malouda, Trabzonspor’dan 3,5 milyon Euro’ya yakın para almasına rağmen bordo-mavililerde bugüne kadar 19 Süper Lig 10’da Avrupa Ligi maçında görev aldı. 26 maça ilk 11’de başlarken bu maçlarda oynadığı süre ise toplamda   2 bin 284 dakika…

Yani Malouda’nın Trabzonspor’da her oynadığı dakika bin 532 Euro’ya mal oldu.

Ancak başka bir bakış açısıyla olaya bakıldığında Malouda’nın bu yıl da sözleşmesi devam etseydi 2,5 milyon Euro daha bordo-mavililerden almış olacaktı. Bu fesihle Trabzonspor bir anlamda kara da geçmiş oldu.