Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen teknik sorumlusu Hami Mandıralı, bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Göreve geldikleri günden itibaren takıma bir ivme kazandırdıklarına inandığını belirten Mandıralı, "Hem performans olarak hem de göze hoş gelen futbol olarak, güzel şeylere imza attığımızı düşünüyorum. Bunu da sağlayan oyunculardır. Bütün oyuncularımızın performansı, takımdaşlık ve futbol oynama ruhu birleştiği zamanlarda, galibiyetlerle bunları ortaya koymaya çalıştık. En son Kasımpaşa maçındaki pozisyon zenginliğine rağmen gelmeyen galibiyet bizi üzdü ama bunları çalışarak gidereceğiz. Bu takımın ve arkadaşlarımızın neler yapabileceğini, neler ile mücadele ettiklerini hepimiz biliyoruz. Biz içimizdeki futbol felsefesini oyuncularımıza aktarmak istiyoruz. Onlarda saha içerisinde bizim taleplerimize cevap vermeye çalışıyor" dedi.Ligde istedikleri konumda olmadıklarını vurgulayan Mandıralı, "Arzu ettiğimiz yerde değiliz ama olmak için de çok uğraş veriyoruz. Hiçbir teknik adamın elinde sihirli değnek yoktur. Oyuncuların gayreti teknik adamları bir yere taşımıştır her zaman. Biz sevgimizi, bilgimizi onlara aktarmaya çalışıyoruz. Onlardan da bunun karşılığını performans olarak bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"MALOUDA MALOUDA'LIĞINI SAHADA GÖSTERECEK"
Hami Mandıralı, Fransız futbolcu Florent Malouda'ya yönelik eleştirilere de cevap vererek, "Malouda bizim için değerli ve marka olmuş bir oyuncudur. Çok önemli oyuncu olmak ve marka olmak farklı şeyleri beraberinde getirir. Malouda gibi oyuncuların idman ve saha performanslarının iyi olması ve gelecek nesillere katkı sağlaması lazım. Malouda'nın bize dönem dönem katkıları oldu. Ancak bir sakatlık yaşadı. Sakatlıktan dönüşte ondan beklediğimiz performansı alamadık ama bu alamayacağız anlamına gelmez. Malouda, Malouda'lığını sahada gösterecek, bizde ona görev vereceğiz. Hiçbir ön yargımız yok kendisine karşı. Çalışırsa, bizim istediklerimizi yaparsa saha içerisinde biz ona görev vermekten kaçınmayız" dedi.Basın mensuplarının Malouda parasını alamadığı gerekçesiyle sorun çıkardı. Bu diğer oyunculara da yansır mı?" şeklindeki sorusuna Mandıralı, "Ekonomik olarak Malouda gibi oyuncuların sorun çıkaracağını düşünüyorum. Onların böyle bir düşüncede olup bunu performans olarak sahaya yansıtmak istemesini düşünmek dahi istemem. Malouda bizle çalışacak, takımın bir parçası olacak. Biz de ona görev vereceğiz. Şu anda Malouda çalışıyor ama iyi giden bir şeyi bozmamak lazım. İsim olmanız iyi giden şeyleri değiştirmek anlamına gelmez. Malouda çalışmalı ve ekonomik olarak bir problemi varsa onu sahada değil, yönetimle gidermesi lazım diye düşünüyorum" diyerek cevap verdi.

"TEKNİK ADAM OLARAK ANILMAK İSTERİM"
Takımda kalmak istediğini vurgulayan Mandıralı, "Trabzonspor çok önemli teknik adamlar yetiştirmiştir. Ben daha yeni işin başındayım. 11 sene üzerine kulübe geldim. Bu yönetim zamanında geldim. Benimle çalışmak isterseler. Tüm yüreğimle burada olmak isterim. Sadece şu andaki geçiş sürecinde beraberiz. Bundan sonra ne olur bilmiyorum. Bana, 'kal' derseler kalırım. Ünlü teknik adamlardan sonra ben de burada teknik adam olarak anılmak isterim. Şu andaki süreci konuşuyoruz ama yarın ne olacak bilmiyorum. Çünkü güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum. Kendi futbol felsefem bana bunları söyletiyor. Gelecek süreçte ne olacak bilmiyorum. Trabzon'un en alt kademisinden bu durumlara geldim. Bana kimlik kazandıran Trabzonspor'da çalışmak, beni korkutmuyor aksine cesaretlendiriyor. Öyle güzel tepkiler var ki. buna cevap vermek lazım" diye konuştu.

"GOL BÖLGELERİNDE ETKİLİ OLURSAK, BİZİM FELSEFEMİZ YAYGINLAŞIR"
Takımın son dönemde ofansif olarak oynadığını da söyleyen Mandıralı sözlerini şöyle sürdürdü: "Oyuncu kadromuz aynı. Biz oyuncularımızın saha içerisinde görev yerlerini değiştirip farklı hamleler yapıyoruz. Ama önemli olan oyuncuların sahada bizim isteklerimize verdiği cevaptır. Ben Juventus maçı öncesi bilerek, 'Her maç dik oynayacağız' mesajını verdim. Her maç dik oynanmaz ama bir enerji yaymak lazımdı. Ben bunu düşünerek, dik oynayacağız mesajı verdim. Kasımpaşa maçında da benim anlayışıma göre oynadık. Gol bölgelerinde etkili olursak, bizim felsefemiz yaygınlaşır."

"PERFORMANSLARINDAN MEMNUN DEĞİLİM"
Mandıralı, sezon içerisinde yapılan iyileştirmelere karşı çıktığını da belirterek, "Ben hep şuna inanırım, bir oyuncu kulübü ile anlaşır sezon içerisinde performans sergiler ona göre de anlaşmaya gider veya anlaşma sağlamak için yönetimle masaya oturur. Onun dışında konuşulan tüm parasal olaylar benim futbol anlayışıma göre yanlıştır. Hele maç oynanırken, lig devam ederken yapılan iyileştirmeler benim hiç tasvip etmediğim bir şeydir. Futbolcunun bir kez konuşma hakkı vardır oda transfer zamanıdır o zaman istediği parayı istesin. En iyi parayı alsın. Ama ondan sonra sussun ve çalışsın. Profesyonelliğe de bu yakışır. Yabancı oyuncuları sezon sonunda bırakalım, diye bir şey söylemedim. Ancak performans olarak memnuniyetsizliğimiz var. Ama bunu düzeltecek olan kendileri. Oyuncularımız zaman zaman sızlanıyor oynamadıkları için. Ancak formayı hoca vermiyor oyuncuların kendisi alacak. Onlarda çalışacak. Ama performanslarından memnun değilim" dedi."

DAHA FARKLI VE GÜÇLÜ BİR TRABZONPOR OLACAK"
Takımın Avrupa kupalarında çok iyi bir performans sergilediğini belirten Mandıralı, "Eski ile yeniyi yan yana koyduğunuz zaman arada uçurum oluyor. Bu oyuncu kadrosunu biz oluşturmadık. Bu kadro Avrupa kupalarında müthiş bir performans sergileyerek, başarılamayacak şeyi başardı. Dolayısıyla bu takımı ayağa kaldıracak olan oyuncu grubudur. Bizim kurmadığımız bir kadronun toplandığı bir grup. İyi oyuncuları bir araya getirmek kolay değil. Bu çok fazla maliyet isteyen bir durum. Trabzonspor yarışmacı bir takımdır. Zirveye oynayan bir takımdır. Biz görevimize devam edersek daha farklı ve güçlü bir Trabzonspor olacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"CAMİAMIZ ADINA ÜZÜCÜ BİR DURUM"
Fenerbahçe maçında yaşanan olayların ise üzüntü verici olduğunu ifade eden Mandıralı, "Fenerbahçe ciddi ve önemli bir rakibimiz. Ekip olarak çok iyi hazırlandık Fenerbahçe maçına. Belki çok farklı bir skor olabilirdi maç tamamlansaydı. Bizim elimizde oynayan nedenlerden maç iptal oldu. Bu camiamız adına üzücü bir durum. Bir dönem çalışmadığım için lisans problemim var. Belki yakın bir zamanda bir kurs açılabilir. Bu eksiğimi gidermek istiyorum. Maça siz hazırlıyorsunuz. Takımı her şeyi siz biliyorsunuz. Herkes sizi dinlemek istiyor ama siz konuşamıyorsunuz. Biz de buna üzülüyoruz" diye konuştu