Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Mandıralı, "Benim rengim Trabzonspor, ben Trabzonspor aşığı bir insanım. Benim için farklı renklere aşık olduğum şeklinde yazılar yazıyorlar, sosyal medya denen ortamda. Benim rengim bordo mavidir. Kimliğim de bordo mavidir. Lütfen sağduyulu Trabzonsporlular bu tür yazılar yazan insanlara itibar etmesinler. Bir sıkıntıları olursa bana ulaşabilirler. Bu tip aşağılık düşünceleri olan insanların bir an önce bu düşüncelerinden vazgeçmeleri gerekir. Bizi bu iki satır yazılarıyla karalayamazlar. Benim kimliğim Trabzonspor " dedi.
 
PAZARTESİ YA DA SALI GÜNÜ İMZAYI ATIYORUZ 
 
Yardımcı antrenör olarak göreve başlamanın gururunu yaşadığını ifade eden Mandıralı, "Başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu, sportif direktörlüğe getirilen Fatih Tekke, görüş alışverişinde bulunmuşlar. Başkanımız, benim teknik heyette yer almamı arzu etmiş. Telefon ettiler, 'onur duyarım' dedim. Kabul ettim. Önceki gün de bir toplantı yaptık. Amacımız öze dönüş, Trabzon'un öz çocuklarının biraraya gelmesini hedefliyoruz. Pazartesi ya da salı günü bir imza töreni olacak; sonrasında ise Trabzonsporumuzu saha içi ve dışı iyi temsil etmeye çalışacağız. Hocamız Mustafa Reşit Akçay, sportif direktör Fatih Tekke'ye, Fatih de başkanımıza bağlı çalışacak. Ağabey kardeş ilişkisi içerisinde Trabzonspor'u gerektiği gibi temsil edeceğiz, tüm insanlara kulübümüzü sevdirmeye çalışacağız. Trabzonspor ancak böyle başarılı olacak" ifadelerini kullandı. 
 
YABANCILARLA İLGİLİ SIKINTILAR VAR ÇÖZECEĞİZ 
 
Trabzonspor'a yardımcı antrenör olarak dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Mandıralı, Salı gününden sonra transfer meselesinde somut adımlar atacaklarını ifade ederek şunları söyledi; "Yabancı futbolcular konusunda camiamız çok sıkıntı çekti. Sportif direktör Fatih Tekke bu konuda çalışma yapıyor. Yabancıların pek çoğu yüksek ücretlere imza atmışlar; garanti para anlaşmışlar, sıkıntılar var; ama salı gününden sonra bu konuda da önemli adımlar atacağız. Sıkıntılar var; ama çözeceğiz." 
 
KALECİLERİMİZDEN BİR TANESİ GİDEBİLİR 
 
1461'den 4ya da 5 oyuncunun Trabzonspor'a kazandırılacağını belirten Hami Mandıralı, kaleciler konusunda ise "İki tane milli düzeyde kalecimiz var; ikisi de Trabzonspor'a çok iyi hizmet ettiler. Ama ikisi aynı anda durduğu zaman biri oynamıyor; acı çekiyor. Bununla ilgili olarak hocamızın, başkanımızın bir düşüncesi var. İkisi de kalır mı; biri gider mi (?) bakacağız; ama gitse de alttan gelen kalecilerimiz var, Fatih gibi. Ama şu anda Trabzonspor'un en avantajlı tarafı kale; bu nedenle bir tanesinin gitmesi bize çok şey kaybettirmez. Ama buna hocamızı karar verecek" dedi.

Teknik direktörlük görevine Mustafa Reşit Akçay’ı, sportif direktörlüğe Fatih Tekke’yi getiren Bordo-Mavili ekibin kurmayları, yardımcı antrenörlük için de takımın efsane isimlerinden Hami Mandıralı ile el sıkıştı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Sportif Direktör Fatih Tekke ve Mustafa Akçay’ın bulunduğu toplantıya katılan Mandıralı, görevi kabul etti. Trabzonspor camiasının kendisi için bir kulüp değil aile olduğunu belirten Mandıralı, “Mustafa hocamıza sadece yardımcı olmayacağım. Gerekirse kalkan, gerekirse bir kardeş olacağım. Şu an Trabzonspor için çalışan herkesin hedefi ortak. Herkesin istisnasız tek beklentisi Trabzonspor’un tekrar o görkemli günlerine dönmesi. Ailenin içinde tekrar bir görev almak beni inanılmaz mutlu etti. Taraftarlarımız ve ailenin tüm birimleri bu yapının etrafında birleşmeli ve elinden gelen desteği vermeli” ifadelerini kullandı.