İmza töreninden satır başları;

İMZA TÖRENİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Yılmaz Büyükaydın;
Bildiğiniz üzere sezon başından bu yana, santrafor mevkiindeki arayışlarımız transfer komitemiz ve sayın başkanımız ile birlikte uzun süre devam ettiriyorduk. Yabancı transferde biraz daha titiz davranmak zorundaydık.

Hiçbir kulüp iyi oyuncusunu sözleşme mukavele yenilemeden yada özel madde koymadan satışa çıkarmıyor. Ama görüldüğü gibi daha önce bu transferin bitmesi bizim için önem arzediyordu. Ama olmadı bundan sonra önümüzü bakacağız.

Giray Bulak;

Önemli bir kariyer önemli bir isim. Trabzonspor’un Marc Janko ile buluşması hem bize hem türk futboluna katkı sağlayacak. Türk futbol severler önemli bir golcüyü izleyecekler. Geç gelmesi tabiî ki bizim aleyhimizedir. Daha erken olsaydı çok daha iyi katkı sağlayacaktı. Ama futbol böyle bir şey. Önümüzdeki günlerde daha çok yapacak işlerimiz var.



Birinci hedeflerin olabilmesi bütün kulüplerin asıl hedefi. Bunu yakalamak zor. Siz kendinize göre birinci hedefi yakalarsanız o hedeftir. Ben size öyle isimler söylerim ki hiç yadsıyamazsınız. Bizim önemli hedeflerden biri alabilecek olduğumuz oyuncuların peşine gidebilmektir. Ama çok uçuk kaçık işlerle uğraştığınızda geç kalırsınız. Ayakların yere basması lazım.

SAPARA SERDAR TAKASI NE DURUMDA
Dünyada çok oyuncu var çok paralar dönüyor ama alabilecek olduğunuz oyuncu bellidir.
Sapara ve Serdar transferinde önemli adımlar atıldı. Tabi takas transferlerin zor olduğu bir gerçek. Hem kulüplerin hemde oyuncuların istekleri aynı zamanda menejerlerin istekleri de gerçekleşecek. Takas transferleri zor. Bir kaç gün daha uzayabilir; olabilir de olmayabilir de...

SAKATLIK YAŞAYAN BİR OYUNCU DEĞİL
Kas rahatsızlığı yok. Bazı oyuncuların fiziksiksel olabilir. Janko'nun iki hafta önce adele sakatlığı oldu. Ama tedavinin ardından geçti. Janko çok sakatlık yaşayan bir oyuncu değil.

JANKO'YU TOLUNAY ÖNERDİ
Janko bana önerilmedi. Tolunay hoca orda oynuyordu. Bana bahsetti. İzlediğimde önemli bir oyuncu. O fizikte o çabuklukta öyle bir oyuncu bulmak zor. Denizlispor zamanından beri takip ettiğim bir oyuncu. İnsan kaliteside, futbolcu kalitesi de yüksek. Bu bakımdan bu transferden memnun olduk.

Mark Janko:
'MERHABA TÜRKİYE' Türkiye'de olmaktan mutluyum. Kulübün tarihini inceledim ve 1983-84 sezonunda şampiyon olduğunu öğrendim. Bize düşen görev bu sürede elde edilemeyen şampiyonluğu yeniden buraya getirmek. Burada olmaktan çok mutluyum.



FENERBAHÇE VE ŞİKE SÜRECİ
2011'de Trabzonspor'un Şampiyon olduğunu ve bu şampiyonluğun elinden alındığını biliyor mu şeklindeki soruya, Janko; "Bunu duymuştum. Bunla ilgili bir takım bilgilere sahibim. Fenerbahçe'nin bu ünvanını kaybedeceğini duydum. Ama bizim için önemli olan yeni bir başarı kazanıp başarıları perçinlemek" dedi.

Kaç gol hedeflediği şeklindeki soruya, "Bu rakam sorularına cevap vermek zordur. Şampiyonluğu getirecek gol sayısı ne kadarsa o kadar atmak istiyorum" şeklinde cevap verdi.

Türkiye Liglerini diğer liglerle kıyasladığında ve Burak Yılmaz'ın ardından Trabzon'a gelmesini nasıl değerlendirdiğini Janko; "Tabi her ligin kendine göre bir takım özellikleri vardır. Ama bende burda oynadıktan sonra kıyaslama yapabilirim. Türkiye liglerinde önemli yıldızlar var ve bildiğimde bunlar. Burak'ı tanıyorum. Burda önemli gol sayısına ulaştığını biliyorum. Bu gol sayılarından sonra formayı giymek ve Burak'ın performansını aratmamak için elimden geleni yapacağım" dedi. Fenerbahçe'den ise teklif almadığını kaydetti.

KAYNAK: 61saat.com