Sadri Şener, "3 yıllık bir sözleşme yaptık. Camiaya hayırlı olsun. Forvet transferini sonuçlandırdık. Bu akşam futbolcu ile birlikte Trabzon'da olacağız" diyerek de açıklamasına son noktayı koydu

JANKO’YU İLK KİM TAKİBE ALDI?

61saat.com spor servisi Janko’nun transferi ile ilgili gelişmeleri takibe başladığında ilginç bir bilgiye ulaştı. Janko, Trabzonspor’un orta sahasında başarılı futbolu ile göz dolduran şimdi de Milli takımlarda teknik adam olarak çalışan Tolunay Kafkas ile birlikte futbol oynadı.

MARC JANKO'YU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Tolunay Kafkas’ın Avusturya’da futbol hayatını devam ettirirken aynı takımda top koşturduğu Janko, daha 21 yaşındaydı ve Kafkas, bu futbolcunun ta o zamandan yakın takibe alınması konusunda Trabzonspor’un konu ile ilgili birimlerini uyarmıştı. Ancak o birimler her zaman olduğu gibi olayın takipçisi olmadı. Kafkas’ın daha sonra futbolu bırakıp teknik adamlığa başladığı dönemlerde Janko’yu takip ettiği ancak yüksek transfer bedeli yüzünden çalıştığı takımlara alamadığı da öğrenildi.




TOLUNAY KAFKAS NE DEDİ?

Konu ile ilgili olarak Tolunay Kafkas, Janko’nun kendi takım arkadaşıyken başarılı futbolu ile dikkat çektiğini belirterek “Ben de onu beğenmiştim. Fizik gücünün güçlü olmasına rağmen çabuk bir futbolcuydu..” dedi. Kafkas, Trabzonspor’un bu futbolcu ile anlaşmış olması ile ilgili olarak da “Konumum gereği bu kadar açıklama yapabilirim. Daha fazlasını yapamam “dedi.

DEV OYUNCU MARC JANKO'NUN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

KAFKAS BULAK’I ÖNERDİ

Bu arada Kafkas’ın Giray Bulak’a da takım arkadaşı ile aynı formayı sırtlarken Janko’yu önerdiği bilgisine ulaşan 61saat.com, Bulak’ın bu bilgiler ışığında 21 yaşındayken Janko’yu Avusturya’da Tolunay Kafkas’la birlikte oynarken izlediği öğrenildi.

Bulak daha sonra da futbolcuyu teknik adam olarak yakın takibe aldı ve izledi, Trabzonspor’a geldiğinde hazır bilgisi ile Janko konusunda net bir fikre zaten sahipti.

Büyük bir gizlilikle Janko konusunda takibe başlayan Bulak, son kez birkaç defa daha Janko’yu izleyerek teknik özellikleri konusunda Güneş’i bilgilendirdi.