Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın, yaptığı açıklamada, tesis inşaatlarından birinin Mardin yolu TOKİ konutları mevkisinde, diğerinin ise Viranşehir yolunda bulunduğunu söyledi.

Bu tesislerde, Güneydoğu Anadolu illerinden 8-13 yaşlarında futbola yetenekli çocukların bordo-mavili kulübün altyapısına kazandırılmasının hedeflendiğini belirten Aydın, şöyle devam etti:

"Büyük bir projeye giriştik ancak Çözüm Süreci'nin kesintiye uğramasıyla maalesef inşaatımız da durdu ve destek alamıyoruz. Özellikle yetkililere sesleniyorum; bu tesisleri bitirebilmemiz için maddi desteğe ihtiyacımız var. İki tesisin bitirilmesi için yaklaşık 3 milyon liraya yakın para lazım. Bu tesisler sadece Mardin'e hitap etmiyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin tamamına yönelik hizmet verebilecek kapasitede yer yapıyoruz. Burada Trabzonspor'un oluşu bizi çok gururlandırıyor."

- Muharrem Usta ile görüşüp destek isteyecekler

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta ile görüşmeyi planladıklarını bildiren Aydın, ondan da inşaatlar için destek isteyeceklerini anlattı.

Aydın, bordo-mavililerin, başta Mardin olmak üzere Güneydoğu Anadolu'da çok sevildiğini vurguladı.

Derneği 2012'de kurduklarını ve şu an için 3 bin 522 üyeye sahip olduklarını aktaran Aydın, "Mardin ile Trabzon'un kardeşliği toplumda çok büyük ilgi görüyor. Bu iki ilimiz arasında 'kardeşlik köprüsü' kurulmasına ilişkin projemiz vardı ve son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle askıya aldık. Valilik ve belediyeler bazında yapmayı planladığımız bu projeyi önümüzdeki günlerde hayata geçirmek istiyoruz" diye konuştu.

- "Tesisler, bölgeler arası diyaloğa katkılar sunacak"

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter ise Muharrem Usta başkanlığındaki Trabzonspor'un yeni yönetimine başarılar diledi.

Kızıltepe'deki tesis inşaatlarına destek beklediklerini ifade eden Öter, şunları kaydetti:

"Bu tesisler tamamlanıp hizmete girdiğinde, Mardin'deki taraftarların daha profesyonel bir şekilde, daha bir aşkla, daha da kurumsallaşarak gelişmesine katkı sunacaktır. Toplumsal alanda ülkemizin kardeşliğine, bölgeler arası insanlarımızın kaynaşmasına, diyalog kurmasına çok etkili bir vasıta, bir aracı olacaktır. Bunun için Trabzonspor Kulübünün yeni başkanı Muharrem Usta ve yönetim kuruluna buradan selam gönderiyoruz. Bu projelere sahip çıksınlar."