Geçtiğimiz sezon Süper Lig, Süper Final Şampiyonluk Grubu, UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası maçları olmak üzere toplam 40 maçta forma giyen Marek Cech bu sezon ise henüz bordo-mavili formayla tanışmadı.

Trabzonspor’da devre arasında yabancı oyunculara yönelik yapılacak operasyonda gidecek oyuncular arasında ilk sırada yer alan Marek Cech, 1461 Trabzon ile oynanan hazırlık maçında ortaya koyduğu performans ile göz doldurdu. Teknik direktörü Şenol Güneş’in hem sol kanatta hem de orta sahada kullandığı oyuncu büyük bir forma savaşı verirken, attığı 2 şık golün yanı sıra sahadaki duruşuyla beğeni kazanarak deneyimli teknik adamın kafasını karıştırdı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş Orduspor maçı sonrası gidecek oyuncularla ilgili olarak yaptığı açıklamalarla her oyuncusuna zeytin dalı uzatmıştı. Deneyimli teknik adamın, “Antrenmana çıkan her oyuncu bizim oyuncumuzdur. Kimin gideceğini nereden bileceğiz” şeklinde yapmış olduğu açıklama, takımda kendisini dışlanmış olarak hisseden oyunculara büyük bir moral olmuştu. Bu gelişmenin ardından kadroya giremeyen oyuncuların yeniden hırslanması dikkat çekti.