Chelsea'ye transfer olmadan önce İngilizlerin dış görünüşü ve adam geçmedeki yetenekleri nedeniyle "Alman Messi" olarak tanıttıkları Marko Marin, birebirde çok etkili bir oyuncu. Topsuz oyunda pozisyon alması ve top kontrolü de üst düzeyde. Hızlı bir oyuncu olmasına rağmen İngiltere'de başarısız olmasının tek nedeni ise zayıf fiziği. 10 numaranın futboldaki en önemli numara olduğunu belirten Marin'in idolü ise bir dönemin efsane yıldızı Dejan Savicevic. Bosnalı Sırp olan Marin, aile büyükleri ve pek çok dostu halen Bosna'da yaşıyor. Deutsche Welle'ye verdiği bir röportajında ise dolma ve köftenin en sevdiği yemek olduğunu söylemişti.

Yıldızlar Marin'e gel dedi!
Trabzonspor, Alman Milli Takımı'yla 2010 Dünya Kupası'nı kazanan Marko Marin'i kiraladı. Satın alma opsiyonu da bordo-mavililerin elinde bulunan Marin, Trabzonspor'a gelmeden önce eski takım arkadaşı Mesut Özil'den bilgi almıştı. Marin'in ayrıca daha önce Trabzonspor forması giyen kendisi gibi eski Chelseali Jose Bosingwa'dan da bilgi aldığı bildirildi. Marin'e olumlu bir bilginin de Galatasaraylı Lukas Podolski'den gittiği öğrenildi.

Trabzonspor'un Almanlardan yana şansı yok!
Marko Marin, Trabzonspor'un 4'üncü Alman oyuncusu olacak. Daha önce  kaleci Detlef Müller, forvet Alexander Löbe ve defans Jurgen Groh forma giymişti. 1995'te Sarıyer’den transfer edilen kaleci Müller Trabzonspor formasıyla 22 maça çıktı. 1997-98 sezonunda Kocaelispor’a gitti. Erzurumspor’da attığı 13 golle göze çarpan Löbe 2001'de Trabzonspor’a transfer oldu. 11 maçta 4 gol kaydetti. Sezonun ikinci yarısında Malatyaspor’a gönderildi. Trabzonspor’a gelen ilk Alman oyuncu Groh, 1985'te transfer edilen. 17 maçta forma giyerek 1 gol kaydetti. Sezon sonunda gönderildi.

Kaynak: Fotospor