Savunmaya Fildişili Sol Bamba'nın ardından kaliteli bir stoper daha takviye etmek isteyen Trabzonspor, Hollanda Milli Takımı'ndan Joris Mathijsen transferinde sona yaklaştı. EURO 2012 sonrasında kulübünden fazladan izin alan ve henüz İspanyol ekibinin kampına katılmayan Mathijsen için yapılan 2.5 milyon euro'luk teklif Malaga tarafından olumlu karşılandı. İspanyol kulübünün, bir önceki sezon Almanya'nın Hamburg takımından 1 milyon 750 bin euro'ya transfer ettiği ve bir yıl sözleşmesi kalan 32 yaşındaki yıldızı kâr ederek elden çıkarmak istediği öğrenildi. Geçtiğimiz gün Malaga Sportif Direktörü Antonio Fernandez Marchan ile temasa geçen Trabzonsporlu yönetici Tuncay Bekiroğlu'nun Mathijsen'in transferi konusunda önemli adımlar attığı ifade edildi.

Menajeri Trabzonspor'la görüştü

İspanyol kulübü Malaga ile büyük ölçüde anlaşmaya varan Trabzonspor yönetiminin, oyuncunun menajeriyle de temas kurduğu kaydedildi. Malaga'nın yerel gazetesi El Desmarque Malaga, birçok Hollandalı oyuncunun menajerliğini üstlenen Rodger Linse'in bordo-mavili kulüple bir görüşme yaptığını yazdı. Gazetede yer alan habere göre Malaga'da vergiler haricinde yılda 1 milyon euro kazanan Joris Mathijsen'in senelik 1.2 milyon euro karşılığında Trabzonspor'a imza atabileceği vurgulandı.

Yabancılardan ikisi gönderilecek

Elinde şu anda 11 yabancı futbolcu bulunan Trabzonspor'un bu oyunculardan en az ikisini göndereceği öğrenildi. Pawel ve Piotr Brozek kardeşlere talip çıkması halinde hemen yolların ayrılacağı ifade edildi

Mensah yedekte

Teknik direktör Şenol Güneş'in tecrübesi nedeniyle önceliği Joris Mathijsen'e verdiği ve bu nedenle Lyon ile sözleşmesi biten John Mensah'ın yedekte tutulduğu öğrenildi. Trabzonspor, son anda Mathijsen'de bir pürüz çıkması halinde rotayı Ganalı stopere çevirecek ve bu transferi bitirecek.