61SAAT HABER SERVİSİ - Sportinak’ın sorularını yanıtlayan Bero, “Trabzonspor’da iki yıllık çalışmalarınızı nasıl değerlendirirsiniz? Bu kulüp sana ne verdi?” sorusuna, 
“Bana ilk defa yabancı bir ülkede oynama fırsatını ve keyfini çıkarma fırsatı verdiği için Trabzonspor’a müteşekkirim. Benim için harika bir deneyim oldu. Gelecekte kariyerimde bana yardımcı olacağına inanıyorum. Beni Slovakya’dan aldılar, ama bu adım benim için çok zor ve önemliydi” dedi. 
İlk sezon ile ikinci sezonun kıyaslamasını yapan Bero, “ İlk sezonda futbol oynayabiliyordum. Ama ne yazık ki ikinci sezon hayal ettiğim gibi değildi. Ayrıca Slovakya’nın büyük futbolcuları ile orada tanıştım. Durica, Hubocan, Kucka... Onlar benden daha fazla yurt dışında oynadı. Trabzon’da oynarken onlardan çok şey örenmek benim için büyük fırsattı. Harikaydı ve bazen özlüyorum” diye konuştu. 
Kendisine Sparta Prague ve Fransız Girondis Bordeaux kulüplerinin de teklifi bulunduğun ancak neden Vitesse’yi tercih etitği sorulduğunda ise Bero, “Vitesse ilk başta bana büyük ilgisi vardı. Sonunda bu ilgiyi hissetmeye ve yaşamaya karar verdim. Vitesse bana bu fırsatı verdi ve beni Trabzon’dan aldığı için takdir ediyorum” diye konuştu.