61SAAT SPOR SERVİSİ - Trabzonspor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz Kadırga TV'de Serkan Genç’in konuğu oldu. 

Trabzonspor’un durumunu değerlendiren Mehmet Ali Yılmaz yönetimin transfer politikasını beğenmediğini ifade etti.

"17 TRANSFERİ KİM SEÇTİ"

17 transferin çok fazla olduğunun altını çizen Onursal Başkan Yılmaz “Geçtiğimiz sene bizim takım iyiydi, kuvvetliydi çok transfer yapıldı. Hepsi de dışarıdan yabancı, Trabzonspor’un kadrosuna baktığımda kaleci hariç bir şey anlamıyorum zaten. Onun ruhun bizim zamanımızdaki ruh gibi olması mümkün değil. Taraftarın seyircinin ne şekilde karşıladığını bilmiyorum ama 17 transfer yapıp da geçen seneden daha kötü başlangıç yapmak üzücü. Düzelir diye umut ediyorum ama 17 yabancı almışız iyi takımın üzerine bunları kim seçti, Ünal mı seçti başkan mı seçti orada endişelerim var. Tüm niyetler iyi ama 17 fazla o kadar ihtiyacımız yoktu. 

"YUSUF'U SATMAZDIM, BİZİ KİM KANDIRDI"

"Bende anlamadım, devam etmek gerekirdi, satılan çocuğu satmamak lazımdı diye düşündüm. Güçlü ekibiz, hedefimiz şampiyonluksa iyi oyuncularımızı satmayız çok fazla varsa iyi oyuncu satarız. Yerine de dolduracak oyuncu alırız. 17 oyuncunun Trabzon’a alışması zor. Kim bu kadar transferi yapmaya karar verdi, bunları nerden bulduk. Hangi menajerler bizi kandırdı, kazıkladı tam bilmiyorum. Zaten borçlu bir kulübüz borcu arttıracak girişimlerden kaçmak lazım. Kendi altyapısı ve çevremizdeki altyapılardan bir edinecekleriyle geçtmişteki gibi karekter oluşturması  çok daha iyi olacaktır diye düşündüm".

"KULÜPLER ÇİFTLİK HALİNE GELDİ"

"Türk futbolunun özerk yapıya kavuşmasında büyük rolü olan Yılmaz “Bütün futbol batmış, BJK başkanı istifa etmiş. Durup dururken istifa etmek sorumsuzluktur. Kongreye gitmek o başka, hesap vermek lazım. Sebebi Ekonomik ise onun da hesabını vermek lazım. Kulüpleri çiftlik haline getirip herkesin istediğini yapabilir duruma gelmesi beni üzdü. Hangi kulüpten milli takım oyuncu alacak, açın bakın ismi bilinen yok. Trabzonspor’a bakıyorsun bir kaleci gerisi yabancı Galatasaray hiç yok.  Yabancı daha kolay mı geliyor, kuşkum var daha kolay mı kazık atılabiliyor. O açıdan bakmak lazım. Menajerler alacağılığı ile fiyatı belli olmayan fiyatı kendimizin koyduğu oyuncuları almak daha mı uygun. Federasyon ve kulüpler görevini yapmıyor. Laçka durumundayız, uzun süredir başarıdan söz etmek mümkün değil. Gençliği tamamen yok etmek mi hedefimiz. Sıradanlaştık, başarılarımız vardı onları da mı götürdük ne yaptık. Taraftar her halde eskisi kadar kulüplerine sahip değil. Kulübün genel kurulları da yönetimler birilerinin himayesinde görevde kalabiliyor neyi istismar ettiklerini tam araştıramıyoruz. O kulüplere büyük emekler verilmiştir özellikle de Trabzonspor. Yönetimler kendilerinin her şeyi bildiklerini zannedip, geçmişlerinden anlaşılan tecrübeleri ortada kimsenin görüşüne ihtiyaç duymuyorlar böyle giderse sonuçta TV’lerde bu konuşmaları yapacak hale gelemeyeceğiz çünkü önemi kalmayacak. 

"ÜNAL'I ALIRKEN GS, FB, BJK'YE AĞALIK YAPTIK"

Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman’ı Trabzonspor’a getiren Mehmet Ali Yılmaz “Ünal Karaman iyi bir çocuktuk transferini ben yaptım. İstanbul birbirine girmişti. Birazda ağalık yaptık. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş’a ağalık yaptık. Tekne turları yaptık aldık. Kendi başına karışılmaz yeteneği var. Hocaları seçtik mi önceden konuşuruz tespitleri hocaya yaptırırız.  Sorumuluk olur biz kendimiz yaptık aldık senin olsun. Bilinen oyuncuyu alırız o ayrı hocalar hep istiyor zaten. Ünalla bir görüşmek lazım, nedir bu durumu sahipleniyor. Maçtan sonra beyanını sevmedim “yenilmeyi hak etmedik” bu cevap değil yenildikten sonra bu denir zaten önemli değil.

"KARAMAN'A YARDIMCI ALINMASI GEREKİYOR"

Ünal Karaman’ın yanına bir antrenör alması gerektiğini sorusunu cevaplandıran Yılmaz “Doğrudur, Trabzon’da bunu yapacak çok arkadaş var. Trabzon bu işin kaynağı geçtiğimiz günden bu güne gelen isileri ün aşan bir sürü eski hocamız oyuncumuz var. Hem hocamıza moral olur destek olur, fikir paylaşımı yapılır yönetimde istifade eder bundan.”

Yakın zamanda Trabzon’a geleceğini ifade eden Yılmaz “Trabzon’u özledim gelmek istiyorum, şu kritik aşamaları bir aşayım geleceğim. “ dedi.