Trabzonspor eski başkanlarından Sayın Mustafa Günaydın’ın Taka Gazetesinden Aytekin Akay’a verdiği ve aynı gazetenin 18.01.2015 günlü sayısında çıkan röportajda Mehmet Ali Yılmaz hakkında ortaya atılan iddialara cevap geldi.

Mehmet Ali Yılmaz yazılı olarak yapığı açıklamada 'Şahsımla ilgili anlatımların tamamı gerçek dışıdır' diyerek şu açıklamalarda bulundu;

        " Kendisinin de çok iyi bildiği gibi kendileri 1981–1982 yılları arasında görevde bulunmuştur.

            Oysa M.Ali Yılmaz Tesislerinin yeri 04.03.1983 yılında satın alınmış olup,bu tarihte Trabzonspor Başkanı bendim.

            Yine eski Başkanlardan Özkan Sümer’in beni mahkemeye verdiği ve 25 milyon ödemeye mahkum edildiğim ve Özkan Sümer’in bu davayı 1 milyon’a kapattığı iddiası da gerçek dışıdır.

            Konu ile ilgili Sayın Özkan Sümer’in ve o dönem Trabzonspor Yöneticisi olan ve de hukuk işlerini yürüten Sayın Yusuf Reha Alp’in basına yansıyan beyanlarından da anlaşılacağı üzere, Trabzonspor’un benden alacağı olduğuna dair iddia, dava ve icra takibi olmamıştır.

            Tam aksine benim Trabzonspor’dan alacaklarım vardı ve ben bu alacaklarımdan vazgeçtim.

            Bu konularda yeterli bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan Sayın Günaydın bu konularda hataen bu beyanatları vermiş ise sadece benden değil tüm Trabzonspor camiasını yanılttığı için özür dilemeli.

            Eğer bu konularda özür dilemez ise Trabzonspor camiası ve kamuoyundaki saygınlığıma saldırı niteliğindeki bu sözleri kasten söylediğini kabul edeceğim ve kendisi hakkında TCK nun 125. maddesi gereğince suç duyurusunda bulunacağım."