61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor Kongre üyesi Mehmet Atalay : Trabzonspor Türk futbolunun lokomotifidir. Kulüp başkanımız ve yönetimini, hocamızı ve yöneticilerimizi ve taraftarımızı tebrik ediyorum. 20 bin kişilik statları doldurmasından endişeli edilen bir kulübün bir gün 40 bin kişilik stadın bile yetersiz kalacağı
Trabzonspor Trabzon’a sığacak bir kulüp değil. Gezmediğimiz vilayet yok, her yerde bir Trabzonspor derneği var, Trabzonspor’u sevenler derneği var.

Trabzonspor oluşumları Trabzonspor'a çok sayıda taraftar kazandırdı. Gittiğimiz yerlerde taraftar dernekleriyle az çok görüştük. O kadar çok heyecanları var ki eminim ki bugünkü şanmpiyonluk heyecanını dakika dakika yaşıyorlar. Bu kadar keyifli bir ortama kavuşması önemli. Çok kıymetli bir hocamız var. Eskiden beri tanıyorum. Genç milli takımdan Başakşehir’e  ve buraya tecrübeleriyle kattığı zenginliklere yeniliklere kadar hocamız bu yükü taşıyabilecek bir hoca. Buna yürekten inanıyoruz. Yönetimimizin de başta başkan olmak üzere taraftarımızın da hocamızın da futbolcularımızın da bu büyük puan farkına rağmen ihtiyatlı davranmasını anlıyorum. Bu yol dikenli her aşamasında hafta hafta dikkat edilmesi gereken bir alanda yürüyoruz. Bu gidişata katkıda bulunmak, destek olmak ve bu bütünle biz de elimizi taşın altına koyarak katkı sağlamak için takımımızın hocamızın ve yönetimimizin yanındayız.

Bir kardeş arkadaş olarak rica ediyorum, biz 2002’den sonra gençlik spor genel müdürlüğüne atandıktan sonra Trabzon’a olimpiyatları yaparken "Trabzon’u Rio ile yarıştıralım" dedik. Türk futbolu Brezilya ile yarışsın istedik. Bu şehrin her evden bir futbolcu çıkacak kadar yetenekli gençlerin olduğu bir yerdeyiz. Gelin en büyük futbolcu fabrikasını kuralım. Özkan Sümer akademisinin kurulması önemli bir adım tebrik ediyorum. Çok kıymetli üniversitemiz var, hocalarımız var onlarla tarayarak altyapıya kazandıralım, Yusuf ve Abdülkadir ömürlerin sayısını artıralım. Hem takıma katkı sağlarız hem de dışardan çok fazla oyuncu almadan başarı üstüne başarı yakalarız. 

Şampiyonlar liginin gediklisi bir Trabzonspor’u hep beraber camianın da yönetimin de arzu ettiğini biliyorum. Çeyrek final yarı final oynayalım. Bu bir, üç beş yılda olacak bir şey değil. Ama 2002’de planladığımız her yeri pilot takım ilan ederek Trabzonspor futbol okullarını azami çalıştırarak ve bunu Avrupa’nın her tarafındaki gençlerimizi bu camiaya kazandırarak daha ucuza yapabiliriz. Yeni para getirecek tesisleri kurabiliriz.

Bu coşku varken projeleri uygulamak çok daha kolay ve başarılı olacaktır.

İnanıyorum ki başkan ve yönetimi destek isteyecekleri camia onlara destek verir. Bir taraftan coşku devam ederken bir taraftan Trabzonspor’a katkı sağlayacak daha büyük bir kulüp haline getirebiliriz.