Demirkol, "Sosyal medyada ağzımdan birçok şey yazılıyor. Bunları yapanlar da teröristir. İnsanlara iftira atmanın bu yaşananlardan farkı yok! Şenol Güneş'ten kendi adıma özür diliyorum. Şenol Hoca'ya çok şey borçluyuz" dedi.

Gazeteci - Yazar Mehmet Demirkol, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

Bunları yapanlar terörist!

Sözlerine derbide yaşanan olayları anlatarak başlayan Mehmet Demirkol, "Derbide yaşananlarla ilgili görüşümü sadece köşe yazımda bildirdim, başka bir yerde görüşümü bildirmedim. Sosyal medyada ağzımdan bir dolu demediğim saçma sapan şeyler yazılıyor, bunları yapanlar da teröristir. İnsanlara iftira atmanın bu yaşananlardan farkı yok! Sosyal medyada yalancı furyası var!" dedi.  

Mete Kalkavan'ın tavrı doğru!

Mete Kalkavan'ın doğru karar verdiğini belirten Demirkol, "Dünkü yaşananlar rezaletti. Mete Kalkavan'ın tavrı bence doğru. Bundan sonra da böyle devam etmeli. Yaşananların tek kelimeyle hiçbir açıklaması yok" ifadelerini kullandı.

Faili meçhuller olayla ilgili olmalı!

Dünkü olaylarda yaşananların araştırılması gerektiğini savunan Mehmet Demirkol, "Fenerbahçe belki turu atlayacak, belki de kupayı kazanacak. Bu olayların ciddi şekilde araştırılması lazım. Bu kişilerin bu tutumlarını anlatmaları lazım. Bizde çok faili meçhul var. Ama bu kişiler olayla ilgili olmalı" açıklamasında bulundu.

Olayları yapanlar bulunmalı!

Olayların komplo olmadığını ifade eden Mehmet Demirkol, "Passolig var, kameralar var, bunu yapmak için bence deli olmak lazım. Burada neden bu olur? Mantıklı açıklaması yok! Komplo  demiyorum, çünkü bunlar işkembeden atılacak şeyler değil. Bilelim, bunlar neden bunu yaptı? Ülkemizde bir çocuğun kafasında rakı şişesi kırıldı, çocuğun hayatı mahfoldu. Faili meçhuller hep ortada kalıyor. Teker teker bu kişiler bulunmalı. Ama gerçekten olayları yapanlar bulunmalı! Bizim karşımıza alakasız olayla ilgisi olmayan kurbanları çıkartmasınlar. Neden bunu yaptıklarını anlatsınlar!" şeklinde konuştu.

TFF'nin bakış açısı yok!

TFF'nin bakış açısı olmadığını söyleyen Demirkol, "Bizim ülkemizde birisine bir şey oluyor, 'sizde böyle olmuştu' deniliyor. Böyle bir şey çözülmez. Bu 4 yaşındaki çocukların çözüm planıdır. TFF'nin herhangi bir bakış açısı yok! Durumu idare ediyorlar. Passolig neden alıyoruz? Peki aldık ne oldu? Çözüm; kişilerin tek tek bulunması lazım. Ceza konusu bildiğim bir şey değil. Beşiktaş hükmen kazanır diye düşünüyorum, Fenerbahçe ceza alır. Tolga Zengin'in da ceza almasını bekliyorum. Fakat herkes kendine göre kural uyduruyor. Tamamen saçmalık. Anormal bir durum var, bunların çözülmesi lazım. Bu yaşananlar milat olmaz. Onun için ciddi bir idare lazım. Varolan yasayı uygulasınlar yeter. Bu normal bir durum değil" ifadesini kullandı.

Kulüp başkanlarının amacı; taraftarlara şirin gözükmek!

Mehmet Demirkol, "Kulüp başkanı nedir? Kural koyucuların kuralları doğru uygulaması lazım. Kim kulüp başkanı? Ne biliyor? Ne konuşuyor ? Amaç sadece taraftarlara şirin gözükmek!" sözleriyle konuşmasını tamamladı.