Zafer Büyükavcı'nın Mehmet Demirkol'a yönelttiği ''A-) Trabzonspor kazanırsa... B-) Fenerbahçe kazanırsa... C-) Berabere biterse... Bu sonuçlardan hangisi gerçekleşirse, iki takımın geleceği için nasıl senaryolar yazılır?'' sorusuna Mehmet Demirkol şu yanıtı verdi;

Trabzonspor belki de 80’lerden bu yana en rahat Fenerbahçe maçına çıkıyor. Kimsenin hiçbir baskı hissettiğini düşünmüyorum. Eğer sezon başından bu yana 3 puan farkıyla birbirlerini takip ediyor olsalardı muhtemelen şimdi voltaj iyice yükselmiş olurdu.

Vazgeçilmiş bir sezonda Abdullah Avcı’yla efsanevi bir geri dönüş yaptılar. Sonuç ne olursa olsun onlar açısından bir şey değişmez. Hele de geçen haftaki çok eksik kadroyla alınan galibiyetten sonra. Trabzonspor 4-5 maçlık korkunç bir krize girmediği sürece onlar için bir sorun olmaz. Kazanırlarsa o zaman bir rüyadan uyanıp gerçek bir mücadelenin ortasında olduklarını görebilirler. Ve o zaman Avcı gergin genetik kodları idare etmek gibi yeni bir göreve başlar. Bu kez başının üzerinde ‘demoklesin kılıcı’ gibi sallanan bir Sergen Yalçın figürü yok. Onun Trabzon’la hiç de uyumlu bir karakter olmadığını düşünüyordum. Ama belki de çok yanıldım. Belki de fantastik film ve romanlarda olanlara benzer önceden tahmin edilmesi imkânsız bir kimyasal uyum var.

Fenerbahçe içinse durum farklı. Erol Bulut’un sürekli kazanması gerekiyor. İki maç üst üste iyi oyun gelmedi. Hatta bayağı kötü ve izlemesi zor bir oyun var. Sadece skorlar sakinleştirdi. Dolayısıyla skor gelmeyince sürekli flaş transferler de olunca kötü sonuçlara büyük tepki geliyor. Bulut ince bir ipin üzerinde takılmadan yürümeye çalışıyor. İki hocanın durumları birbirleriyle tam zıt.

(Fanatik)