Transfer gündemindeki isimleri değerlendiren Demirkol orta sahaya mutlaka transfer yapılması gerektiğini söyledi. İşte Demirkol'un değerlendirmesi;

Ersun Yanal, geçen yıl ligin ikinci yarısında Olcay-Yusuf ikilisinin uyumu, Okay’ın merkezdeki başarısı ve Mas-Pereira ekürisinin oyunu genişletmesiyle Trabzonspor’u korkunç bir kederden ve makus kaderden kurtarabildi. Ancak bu sene için yapılması gerekenler çok daha fazla. Trabzonspor’un oynamak istediği ön alan futbolunun olmazsa olmazı topu geri kazanma süresinin kısalması ve geri koşmak zorunda kalmadan baskı yapmak.

Gündemdeki isimler iş yapar

Bu tip bir oyunda öndeki oyuncuları rahatlatacak bir direnç lazım.
Son günlerde adını sıkça duyduğumuz Gary Medel bu anlamda büyük katkı yapabilir. Doğru ekip içerisinde bir çeşit Melo etkisi yaratabilir.
Kamil Ahmet Çörekçi ve Bongonda iyi ve hızlı oyuncular. Fakat biraz daha fazla üst düzey futbol tecrübesi şart. İlla Real Madrid’de oynamış olmaktan bahsetmiyorum. Adı sıkça geçenlerden Ndiaye’nin, birçok şeyi değiştireceği kesin. Hem oyun aklı hem dinamizm açısından. Keza Visca ismi için de aynı şeyleri söylemek mümkün. Bacca, Kucka gibi isimler ne kadar mümkün bilemiyorum. Bunlar çok yüksek maliyetler.

Kesinlikle santrafor alınmalı

Soldado’nun da maliyeti çok yüksek ancak Rodallega ile rekabete girecek bir santrfor kesinlikle lazım. Bu oyuncunun savunma arasına girebilecek kıvrak bir oyuncu olması gerekiyor. Savunmayı karıştırdığında aralara girebilecek orta saha oyuncularıyla oynamak Yanal’ın oyun stratejisinde asıl işe yarayacak unsurlar.

Avrupa bu yüzden olmadı

Takımın çok geri koşmadan, önde oynadığı baskıyla hemen topu kazanıp akına dönüştürdüğü bir oyun kurulamadığı zaman Yanal sıradanlaşıyor. Onu çok güçlü kılan bu baskı oyunu.
Geçen sene başında hem kalite hem de dinamizm açısından bu oyundan çok uzak kaldılar. Yazının başında da bahsettiğim gibi iki savunma beki ve Yusuf-Olcay ikilisiyle kader değişti. Ancak sonra bu iki oyuncu pozisyon olarak birbirine dokunmadan oynamaya başlayınca Avrupa şansı kaçtı.

En önemli destek: Orta saha transferi

Bu durumu bir şans olarak değerlendirip orta sahayı doğru kurmak durumunda yani Ndiaye, Medel gibi oyuncuları kadroya kazandırmak halinde seneye parlak bir giriş yapmak mümkün olabilir.
Aksi takdirde yeni bir krizin altından kalkmak çok zor olur. Başkan dışında pek destekçisi olmayan Yanal’ın başarısı sadece destekle değil, onun oyununun mutlak ihtiyaç duyduğu bir orta saha ekibiyle mümkün. Yani bir başka değişle ona verilecek en önemli destek, doğru orta saha transferleri.