Fanatik Gazetesi yazarlarından Mehmet Demirkol, Bursaspor-Trabzonspor karşılaşmasını değerlendirdi.

İşte o değerlendirme

''Şahane bir maç oldu. Beklentimin çok çok üzerinde. Önce bunu söylemeli. Trabzonspor ligin ilk bölümünden oldukça farklı bir kadro ve oyun stratejisiyle Bursa maçına çıktı. Öncelikle oyun merkezlerini geriye aldıklarını söyleyebiliriz. Savunma- orta saha mesafesi daha dengeli ve daha az geçirgendi. Olcay ve -1 gol 1 asistli- Yusuf Yazıcı’nın, geçiş oyununda basit oynamaları Trabzonspor için baskıyı kırmakta önemli bir silah oldu. Bu iki oyuncunun performansı Onazi ve özellikle Castillo’nun da oyununu olumlu etkiledi. Buldukları 2 gol dışında son pasta ezdikleri iki gol şansı daha var. Bu yapı Joao Pereira’yı da içine alınca takım etkinliği iyice arttı. Hem geçişleri iyi yaptılar hem de ligin ilk bölümünde sıklıkla rastladığımız bir rahatsızlıktan sıyrılmış gibiydiler. Orta sahayı geçince süratli yerine panikler bir takım olmaktan çıkmış gibiydiler. Yine direkt oynamak istiyorlardı ancak bu kez daha soğukkanlı paylaşmalarla üçgenleri kurmayı başardılar. 

Hamza hoca atılınca...

Bursa, oyunu Hamza Hoca’nın tribüne gönderilmesi sonrası değiştirdi. Savunmalarını öne çıkarıp orta sahada pas istasyonu sayısını artırdılar. Jorquera markajdan çıktı. O çıkınca Batalla rahatladı, çünkü paslaşabileceği bir ortak buldu. Farkı 1’e düşürdüler, daha fazlasını da bulabilirlerdi Ama Onur standardındaydı. N’Doye’un kırmızı kartı sonrasıysa oyun tamamen Bursa’ya geçti. Firesiz bir baskı kurdular. Bunun şehvetiyle savunmayı orta sahaya kadar çıkarmakla yetinmemeye karar verdi Hamza Hoca. 65’te Sercan, 78’de Necid’i oyuna alıp santrforları üçlediler. Trabzonspor 4-2-3, ev sahibi 2-4-4 gibi sahadaydı artık.     O ana kadar orta sahayı geçmekte çok zorlanan Trabzonspor yine geçiş oyunlarını işletecek alanları bulmaya başladı.

Golcü bulmak şart

Bursaspor orta saha üstünlüğünü kaybetmeyi tercih ederek baskıyı kendisi kaldırdı. Olcay’ın karşı karşıyada kaçırdığı bunun sonucu. Yusuf Erdoğan oyuna girip 2 net şans yakaladı. Ancak onlar da Harun’un standardına dönmesiyle engellendiler. Sanırım Trabzonspor kendisine bir oyun temeli buldu. Pereira gibi Mas’ı da oyuna dahil edip en az bir de garanti golcü bulmaları şart''