61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor deplasmanda konuk olduğu Kasımpaşa karşısında Bakasetas'ın attığı gol ile galibiyete uzanırken Fanatik Gazetesi yazarı Mehmet Demirkol bu karşılaşmayı yorumladı.

Bordo mavili takımda Bakasetas'a dikkat çeken Mehmet Demirkol yazısında şu ifadelere yer verdi;

Trabzonspor ligin hücum repertuvarı en geniş takımı. Ancak dün bu seviyeye yaklaştıklarını söylemek zor. Maçın başındaki sıcak hava, Gervinho’nun kenarda oluşu, Ömür’ün üzerindeki ağır baskının bunda etken olduğunu söyleyebiliriz. Sadece Bakesetas ve Nwakaeme’ye sahip olmak bile artanları kovalamayla net şanslar sağlaması mümkün. Bunlar ilk yarıda hiç olmadı. Cornelius’un ileride tek santrfor oynadığı bir planda ceza sahası çevresinde çok hareketli olmak şart. Tabii en azından okul bir kalabalıkla. Orayı çok boş bıraktılar. Hamsik, Bakasetas, Berat üçlüsünün görev paylaşımında bir eksiklik vardı.

Savunma sorunsuzdu

Burada hem görev paylaşımında aksaklıklar var hem de kat edilen mesafede eksiklik. İlk yarı Bakasetas’ın bir uzak şut denemesi dışında üretim yoktu. Öte yandan savuna güvenliğinde bir eksiklik olmadığını da söylemeliyim. Ancak bu kadro fazlasını hak ediyor. Eğer Cornelius’la oynuyorsanız altı pasta biten kalabalık bir pas zinciri oluşturmak gerekir. Genel kanı, her ne kadar ona şişir indirsin olsa da aslında durum bu. Tabii bunu denemek istiyorsanız da çevresini kalabalık tutmak lazım. Bu da yoktu.

Bakasetas işi bitirdi

Parmak biraz daha ön alan kalabalığı ve hiç olmayan driplingler için oyuna alındı ama hemen sakatlandı. Yusuf bu anlamda katkı sağladı. 3. bölgeye daha kalabalık ve kafa karıştıracak şekilde girdiler. Bakasetas da işi bitirdi. Ancak Cornelius’u Gervinho, Nwakaeme; Bakasetas üçlüsü desteklese Dorukhan da dinamizm katsa ne olurdu diye düşünmeden edemiyor insan. Trabzonspor’un hücum repertuvarı geniş ama Gervinho ve Nwakaeme birlikte sahada olmadan bunları sergilemek pek mümkün olmuyor gibi görünüyor.