Geçen sezon performansı ile büyüledi, frikik golleriyle gündeme oturdu, Trabzonsporluların sevgilisi oldu. Bu sezona ise talihsiz bir sakatlıkla başladı. Akhisar Belediyespor maçı ile tekrar sahalara döndü, milli takıma gitti. Bu sezon da Bordo-Mavili takımın en önemli silahlarından birisi O olacak. O’nun adı Mehmet ekici…

TRABZON’DA MUTLU VE GURURLUYUM
ekici-1.jpgMehmet Ekici, “Burada olduğu için çok mutluyum ve gururluyum. Burada kontratım devam ediyor. Camiamızı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bu takımın taraftarları herşeyi hak ediyor. İnşallah bu sezon onlara güzel bir hediye veririz” dedi

Geçen sezondan başlayalım. Hem senin adına hem de Trabzonspor adına nasıl bir sezon geçirdiğinizi düşünüyorsun?
Benim adıma güzel bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum. En önemlisi sakatlık yaşamadım. Yeni bir takımdık. Buna rağmen iyi bir sezon çıkardık bana göre. Bu sezon daha çok üstüne koyacağımızdan eminim. 

Futbol kariyerinde geçen sezonun önemi nasıl?
Ben kendime güveniyordum zaten. İyi bir sezon geçirdim. Ben Nürnberg ve Bayern’de de iyi bir sezon geçirmiştim. Bremen’e transfer olunca talihsiz bir sakatlık yaşadım. Orada istediğim gibi olmadı. Özellikle Nürnberg kariyerim ve geçen sezon benim adıma çok olumlu geçti.

Trabzonspor’a gelirken sana başka teklif var mıydı, Bordo-Mavili formayı giyerken de teklif aldın mı?
Burada da teklifler geldi ve buraya gelirken de Türkiye’den başka takımlar istedi ama ben tercihimi Trabzonspor’dan yana kullandım. Burada olduğu için çok mutluyum ve gururluyum. Burada kontratım devam ediyor. Teklifler gelse de ilgilenmiyorum. İşime odaklandım.

Takımda futbol olarak iyi anlaşabildiğin oyuncu var mı?
Başarı için bir futbolcu takımdaki bütün oyuncularla uyum sağlamalı. Ben de bunu yapıyorum. Bütün arkadaşlarım ile hem futbol olarak hem de arkadaşlık olarak iyi anlaşıyorum.

Senin gözünden nasıl sezon bekliyor bizi?
Kolay bir sezon olmayacak. İyi ve zevkli bir sezon olacağını görüyorum. Önemli oyuncular geldi Türkiye’ye. Demekki Türk futbolu gelişiyor. Bu da daha etkileyici bir lig haline getiriyor Türkiye’yi.

Trabzonspor taraftarıyla ilgili neler söyleyebilirsin?
Yeterli desteği veriyorlar bize. İyi gitmeyen maçlarımıza rağmen bizim arkamızda oldular. İnşallah bu sezon onlara güzel bir hediye veririz. En çok onlar hak ediyor.


Geçen sezon iyi bir Mehmet Ekici vardı ama Milli takımda yoktu. Neden Milli takımda yoktu o Mehmet?
Onun cevabını ben veremem. Milli takımın başında bir teknik direktör var. Onun takdiridir. Onun takımına saygı duyuyorum. Milli formayı giymekten de gurur duyuyorum.

Almanya İle Türkiye Çok Farklı
Türkiye’ye ve Trabzonspor’a gelirken nasıl duygular içindeydin. Almanya çok farklı bir ekol olduğu için nelerle karşılaşacağını biliyor muydun?

Nelerle karşılaşacağımı bilmiyordum ama bir genç oyuncu için Almanya’da doğup büyüdükten sonra Türkiye’ye gelip oynamak o kadar da kolay değil. Çünkü buranın mantalitesi ve futbol stili çok farklı. Gözümü Almanya’da açmama rağmen geldiğim ilk sezonda bu kadar iyi bir performans ortaya koymam benim için çok önemliydi.

Camiayı Temsil Ediyoruz
Sakat başladığın bu sezondan neler bekliyorsun?
Her zamanki gibi biz Trabzonspor’uz, hedeflerimiz yüksek olmalı. Sadece kendi adımıza oynamıyorum. Kulüp için, taraftar için, camia için oynuyoruz. Trabzonspor’u temsil ediyoruz. İnşallah gururla onurla bütün camiamızı en iyi şekilde temsil edeceğiz.

Geçen sezonki kadro ile bu sezonki kadro arasında fark var mı?
Bunu cevaplamak zor ama yeni isimler katıldı aramıza. MBia, N’Doye, Cavanda, Okay, Alper, Marin gibi oyuncular geldi. Çok kaliteli transferler oldu. Bize katkıları olacağına inanıyorum. 

Trabzonspor’daki futbol yaşantısı ile Avrupa’daki futbol yaşantısı arasında nasıl farklar var?
Kendi adıma sakin ve tamamen futbola kilitlenmiş birisi olarak normal standart yaşantımı burada da sürdürüyorum. Bu hep böyle devam edecek. Başarımın altında yatan en önemli faktörlerden birisi de bu.

Trabzon futbol için nasıl bir şehir. Çünkü birçok oyuncu da adaptasyon sorunu yaşandığını gördük. Sen de bu sorunu yaşadın mı?
Bu tamamen karakterle alakalı bir durum. Benim karakterim daha çok sakin, ailesiyle vakit geçirmeyi seven, evde zaman geçiren bir yapıda. Trabzon benim için çok uygun bir şehir. 2 senem daha kontratım var ve burada mutluyum. Allah büyük. Herşeyin hayırlısı inşallah.

Sahada Agresif Dışarıda Sakin 
Sahada olan bir Mehmet ile yedek kulübesinde, tribünde veya televizyon başında maçı izleyen bir Mehmet arasında nasıl farklar var?
Sahada çok agresifim. Kaybetmeyi sevmeyen birisiyim. Antrenman maçı bile olsa kazanmak isterim. Onun için sahada agresif olurum. Kaybedince soyunma odasında konuşmayan, asla ağzından tek kelime çıkmayan bir Mehmet var. Herkes kaybedince birbirine ben ne yanlış yaptım diye sormalı. Ben de onun için sessiz olup kendimi sorgularım.

Karadenizinsesi / Okan Çıtlak