“VERİLEN CEZALAR HUKUKSUZ” DİYOR

Almanya’nın Werder Bremen takımından 3 sezon önce transfer edilen ve geçen sezonun devre arasında büyük krizlere neden olan Mehmet Ekici, ayrıldıktan sonra da sıkıntısı Trabzonspor’un başını ağartacak gibi gözüküyor. Devre arasında Fenerbahçe ile anlaşması için izin verilen, bu kulübe gizli imza attıktan sonra Beşiktaş’a satılması kararı alınan ancak bu öneriyi reddettiği için kadro dışı bırakılan Mehmet Ekici, Bordo-Mavili kulüple FİFA’da hesaplaşma kararı aldı. Kadro dışı bırakıldıktan sonra, “Yönetimden izinsiz olarak Fenerbahçe ile görüştü” denilerek 550 bin lira para cezasına çarptırılan Mehmet Ekici daha sonra da gazetelere açıklamalarda bulunduğu gerekçesiyle 120 bin lirayla daha cezalandırılmıştı. Mehmet Ekici bu iki cezanın da geçersiz olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde FİFA’ya başvuruda bulundu.

FİFA’DA İKİNCİ BİR DAVA DAHA AÇIYOR

Mehmet Ekici’nin, “Bizzat başkan istediği için Fenerbahçe ile görüştüm. Gazetelere yaptığım açıklamalarda da kulübün manevi şahsiyetine hiçbir şekilde hakaret etmedim, küçük düşürmedim. Sırf alacaklarımdan kesmek için haksız cezaya çarptırıldım” diyerek FİFA yolunu tutarken, bir başka konuda da aynı seçeneği kullanacağı ortaya çıktı. Mehmet Ekici’nin yıllık 1 milyon 400 bin Euro alacağının yarısı olan 700 bin Euro’nun sezonun ikinci 6 ayında sadece 150 bin Euro’nun ödendiği ve Trabzonspor’dan 550 bin Euro daha alacağı olduğunu dile getirerek yine FİFA’ya başvuruda bulunacağı ifade edildi. Bu futbolcunun, kadro dışı kaldığı süre içinde hiçbir biçimde iş disiplininden taviz vermediğini de belirtirken, “Sadece başkanın söylediklerini yaptığım için cezalandırma yolunu seçtiler. Ben bunları hak etmedim” dediği de vurgulandı.

HANİ KULÜP HİÇ ZARAR ETMEYECEKTİ

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Mehmet Ekici’yi Fenerbahçe’ye satmayıp kadro dışı bırakarak kulübü hiç zarara uğratmayacaklarını söylemesine rağmen yaşananlar kafalarda soru işareti bıraktı. Mehmet Ekici’nin Fenerbahçe’ye satılması halinde 2,5 milyon Euro bonservis bedeli alınacağı, bunun yanında da oyuncuya 700 bin Euro verilmeyeceğinin altı çizilirken, bu zararın nasıl karşılandığının da açıklanması istendi. Öte yandan Trabzonspor’un Gaziantep’e kiralık gönderdiği Muhammet Demir ile birlikte Akhisar Belediyespor’a sattığı Özer Hurmacı da, alacaklarını ve sözleşme şartlarına uyulmadığı gerekçesiyle Futbol Federasyonuna başvuruda bulunmuş, haklarını talep etmişlerdi. Yönetimin her oyuncuyla ekonomik anlamda sorun yaşaması ise Trabzonspor gibi bir büyük kulübü küçük düşürücü nitelik taşıdığının da altı çizildi.