Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Mehmet Kasapoğlu, 'Sporda Koronavirüs' toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunuyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

Salgının üstesinden millet olarak devletimizle el ele vererek tüm tedbirleri ciddiyetle uygulayarak üstesinden geleceğiz. Özellikle karantina süreci, yurt dışından gelen vatandaşlarımız için çok önemli. Yayılımı kontrol altına almakla ilgili tüm tedbirlerde taviz vermemek çok önemli. 
Öğrenci yurtlarımız, karantina amacıyla organizasyonu bu merkezden yürütüyoruz. 
Yaygın bir yurt ağına sahip olmamız, bu anlamda dünyada pek çok ülkenin karantina sürecinde çektiklerini yaşamamamız bizim için önemli fırsat. 
Yurtlarımızda yüzde 76’lık yatak kapasitesi şu anda boş. Yurtlarımızı karantina bölgesi olarak kullanıyoruz. Toplam 14 ilimizde 35 yurdumuzda dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirdikten sonra vatandaşlarımızı buralarda geçici süreyle kullanımına açtık. 
Bizde bakanlık olarak gerek çalışma ekibimizle, gerekse paydaşlarımızla bugün Federasyon Başkanlarımızın özverileri nedeniyle katkıları nedeniyle kendilerine teşekkürü borç biliyorum. 
Koronavirüs pandemisinin bütün dünyada en çok etkilediği alanlardan biri de spor. Salgının kontrol altına alınamadığı bir çok ülkede müsabakalar ya durduruldu, ya iptal edildi, ya da ertelendi. 
UEFA’nın önceki gün ki toplantısında Avrupa Şampiyonasının 1 yıl ertelenmesi kararı alındı.

Şampiyonalar Ligi final müsabakasına hazırlandık. Bunun da ileri tarihte gerçekleşmesine yönelik karar alındı. Bizde sıkı diyalog halindeyiz. Bütün önlemleri hem güncelliyoruz. Bugün önemli bir toplantıydı. Detaylı kapsamlı değerlendirme imkanı yakaladık. Sadece bizim amacımız bugünler değil, bu ülkenin yarınları… Bu süreci bizi irtifa kaybına sevk etmemesi, bu süreci bilakis derlenip toparlanma anlamında pozitif duruma dönüştürmek istiyoruz. Müsabakaların organizasyonların hem katılım anlamında, hem de organizasyon anlamında ev sahipliği noktasında masaya yatırmıştık. Salon organizasyonları başta olmak üzere seyirciyle oynanan tüm müsabakaların seyircisiz oynanması yönünde karar almıştık. Buf da geçen hafta uygulandı. UEFA’nın EURO Lig, La Liga, Bundeliga kararlarıyla ilgili tatil kararlarını hep birlikte gözlemledik. Ülkelerinde vaka sayıları binlerle, ölü sayıları 10’larla ifade edilirken seyircili oynatmaya devam etmişlerdi. Biz seyircisiz oynatma kararını en erken alan ülkelerden biri olduk. Tedbiren aldığımız bu karar, koronavirüs pandemisini geçtiğimiz hafta yayılım durumu çerçevesinde ilgili kurum ve kuruluşlarımızla sürekli olan diyalog çerçevesinde alınmış karardır. Bu kararın salgının mevcut durumu güncellenmesi, düşünülmesi noktasında değerlendirilmesi söz konusu oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinden dün toplantı yapıldı.

Türk sporunu çok daha güçlü kılmak, hepimizin ortak hedefi ve hassasiyeti. Gerek federasyon, gerek kulüplerimizin, antrenör ve sporcularımızın sağlıklarının korunması anlamında tüm tedbirlerin azami yerine getirileceğine inanıyorum. Federasyonlarımız bizim en önemli paydaşlarımız yol arkadaşlarımız. İnşallah, sporcularımızı, sporumuzu, daha güçlü temsil etme adına bugüne kadar sürdürdüğümüz iş birliğini bundan sonra da daha güçlü hale getireceğiz.

Yabancı sporcuların yurt dışı seyahatleri konusunda ki konularını konuştuk. 14 gün kuralının ne kadar hassas olduğunu konuştuk. Federasyonlarımız başta olmak üzere, kulüpler birliğimiz, gerek antrenör ve sporcuların bu durumlarını hassasiyetle takip edecekler. Hiç bir tedirginliğe gerek kalmayacak. Bu mücadeleyi tedbirle, duayla ve sabırla hep birlikte atlatacağız.

TFF Başkanı Nihat Özdemir: “3 Federasyon Başkanımız ve Kulüpler Birliği başkanımızla çok verimli kararlar alarak huzurlarınıza gelmiş bulunmaktayız. Sayın Bakanımızın da arz ettiği gibi liglerimizi, bilhassa hem TFF Ligini, Basketbol ve Veleybol liglerini erteliyoruz. Tarih konusunda yapacağımız çalışmalar sonucunda bu tarih belli olacaktır. Kulüpler Birliği Vakfı, Birinci Lig ve İkinci, üçüncü liglerle çalışmalarımız sürdüreceğiz. Bir çalışma grubu oluşturup bundan sonra ki yol haritamızı belirleyeceğiz. Hedefimiz en kısa sürede seyircili, taraftarlı liglere geri dönmek istiyoruz. Bunun için en kısa zamanda çalışmalara başlayacağız”