Trabzonspor Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Mesut Çağlar Bozoğlu Trabzonspor-Fenerbahçe mücadelesi öncesi açıklamalarda bulundu.

Maçın öneminin altını çizen Bozoğlu yaşanan gerginliğin sorumlularının Fenerbahçe’nin eski yöneticileri olduğunu kaydetti.

Mücadele için erkenden Trabzon’a gelme kararı aldığını aktaran Bozoğlu “Kulübümüz açısından büyük önem arz eden bu mücadele için erkenden Trabzon’a gelme gibi bir niyetim var. Yönetim kurulumuz, teknik heyetimiz ve oyuncularımızla mücadelenin öneminin farkındayız” 

TARAFTARIMIZ SON ANTRENMANI AKYAZI’DA İZLEMELİ

Bordo Mavili taraftarların sosyal medya üzerinden başlattığın “son idman  Akyazı’da” talebini değerlendiren Bozoğlu “Bu maçın önemine binaen taraftarımızın son antrenman Akyazı’da yapılsın gibi bir talebi oldu. Şahsen bu kararı oldukça olumlu buldum ve yönetime taşıma kararı aldım. Konu ile ilgili Teknik Direktörümüz Ünal Karaman karar verdi ve açıldı. Sonuçta bu kulübün sahibi taraftarlarımızdır, isteklerine cevap vermek boynumuzun borcudur” 

OLAYLARIN SORUMLUSU FB’NİN ESKİ YÖNETİMLERİ

Trabzon’da ve İstanbul’da yaşanan gergin maçlarla ilgili görüşlerini aktaran Bozoğlu “Fenerbahçe’nin eski yönetimi malumunuz bilmeyen yoktur. Yaşananların hepsi ortada. Bu kaos ortamını yaratanlar Aziz Yıldırım ve ekibidir. Farkındaysanız maçlara bile gelemediler. Ali Koç duyduğum kadarıyla maçı Trabzon’da izleyecekmiş. Federasyon tarafından verilmiş hakları ve stadyumda yeri var pek tabi gelip izleyebilir..”

SAVUNMAMIZIN PERFORMANSI KIRILMA NOKTASI

Fenerbahçe mücadelesinde 1. Bölgenin önemine dikkat çeken Bozoğlu “Bu maç arzu ediyorum ki şölen havasında geçsin. Bizim yönetimimizin yaklaşımı belli.  Derbi maçlarında şehrin havası anında değişiyor. Bu maçta alacağımız olası bir galibiyet gelecek adına sağlıklı kararlar almak için yolumuzu açar. Önemli olan Trabzonspor’umuzun bu kritik mücadelede kendi ruhuyla ve saha içerisinde akıllı bir taktikle direnç göstermesidir. 2. ve 3. Bölgemiz bilindiği üzere oldukça kuvvetli, attığımız 19 golün 13’ünü kendi saha ve seyircimizin önünde attık. 1. Bölgede daha iyi performans sergilersek sonuç almamız kolaylaşacak.”

TAKIMDA OLUMLU BİR HAVA VAR

Takımda yaşanan olumlu hava ile ilgili de konuşan Bozoğlu “Yakn zamanda aldığımız kararlar var. Bu kararların yansıması olumlu olacak diye düşünüyorum. Takımda bir kenetlenme durumu var. Takım ruhu ile özgüvenle gayret içerisinde sahaya çıkarsak maç sonuna kadar sürdürürse inanıyorum ki Trabzonspor hak ettiği galibiyeti alır. 

BU SEZONUN DÖNÜM MAÇI

Olası bir galibiyet veya mağlubiyette neler yaşanır sorusunu cevaplandıran Bozoğlu “Trabzonspor’un bu yarışta var olmasını büyük bir faktörü bu maçı kazanmasıdır. 2018-19 sezonun da  biz de varız demenin karşılığı bu maçı almaktır. Camiamız açısından kritik önem arz eden bir müsabaka, keza Fenerbahçe için de aynı önemde olduğunu gösteriyor. Onlar da zor günler geçiyor.

AVRUPA’YI İSTİYORUZ

Bu ligde arzu ettiğimiz üzere Avrupa liglerine gitme hedefimiz var. Var olabilmenin büyük bir dönüm noktası denir ya çok önemli bir maç kazanırsak bizim için büyük motivasyon kaynağı olacaktır. Gelecek maçlar için özgüven kaynağı olacaktır. 

TRANSFER OLABİLİR

Transfere de değinen Bozoğlu “Ek takviyelerle daha iyi seviyelere gelinecek. Planlarımız ve görüşmelerimiz var. Kongreden sonra daha sağlıklı bir şekilde yol haritamızı çizeceğiz. Zamanla bunlarda olacaktır” dedi.