61SAAT HABER SERVİSİ - Süper Lig'in 26. haftasında zirvedeki dev maçta Trabzonspor evinde Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Medikal Park Stadı'nda koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircisiz oynanan mücadele karşılıklı gollerin ardından 1-1 sona erdi.
Ancak maçın önüne hakem Fırat Aydınus ile VAR hakemi Mete Kalkavan geçti. Maçın ilk yarısında Skirtel’in, Nwakaeme ile çıktığı kafa topunda formasından çekerek yere indirmesini hakem Fırat Aydınus önünde olmasına rağmen es geçerken VAR Hakemi Mete Kalkavan’da her hangi bir uyarıda bulunmadığı görüldü. 
Bütün hakem otoritelerinin tartışmasız penaltı dediği pozisyonda yapılan bu fahiş hata, Trabzonspor’un 2 puan kaybetmesine neden olurken bordo-mavililere zirve yarışında önemli bir darbe indirdi. 
Ancak maçın VAR Hakemi Mete Kalkavan’ın Trabzonspor’a karşı yaptığı bu ilk fahiş hata değil. 
Geçmiş maçlarda da hakem olarak Trabzonspor’un aleyhine çokça kararlara imza atan Mete Kalkavan, bu noktada mimlenmiş bir kişi… 

METE KALKAVAN İLE 3 PUAN HARAM
Bu sezonun maçları incelendiğinde ise Mete Kalkavan’ın hakem veya VAR olarak görev aldığı hiç bir maçta Trabzonspor’un 3 puan alamadığı gözlendi. 
Mete Kalkavan, Hakem ve VAR olarak Trabzonspor’un bu sezon toplamda 4 maçında yer alırken bunlar, 3 beraberlik 1’de mağlubiyetle sonuçlandı. 
Mete Kalkavan, ilk olarak Ligin ilk haftasında deplasmanda oynanan Kasımpaşa maçında VAR olarak görev yaptı. Bu maçtan Trabzonspor 1 - 1’lik sonuçla ayrılırken ardından Medical Park’ta oynanan ve 2 - 2 berabere biten Gençlerbirilği karşılaşmasında hakem olarak görev yaptı. 
Sonrasında ise Bordo-Mavililerin kendi evinde Denizlispor’a 2 - 1 yenildiği karşılaşmada VAR olarak görev alan Mete Kalkavan, şimdi de Başakşehir maçında görev yaptı…