61SAAT SPOR SERVİSİ-Ziraat Türkiye Kupasında, Salı günü oynanan ve uzatmaların ardından 3-2 biten Trabzonspor - Sivasspor maçında yaptığı bariz hatalarla skora etki eden hakem Mete Kalkavan'ın Trabzonspor karnesi pek parlak değil.
Aslen Samsunlu olan ancak İstanbul bölgesi hakemi Kalkavan, Trabzonspor'un bugüne kadar 6 maçını yönetti. Bu maçlarda bordo-mavili takım 4 kez mağlup olurken 1'er galibiyet ve beraberliği bulunuyor. Trabzonspor'un Kalkavan yönetiminde tek galip geldiği maç ise geçen sezon oynanan ve 3-1'lik skorla biten Kayseri Erciyes maçı.
Trabzonspor'u bu noktada kartlarla da ezen Kalkavan, toplamda bordo-mavili oyunculara 21 sarı ve 1 kırmızı kart gösterirken, rakiplere ise sadece 11 sarı kart göstermekle yetindi
Kalkavan'ın, Trabzonspor'a olan kini bu noktada daha da bariz bir şekilde ortaya çıkarken verdiği hataları kararların da Trabzonspor'un yengilerinde önemli rol oynadığı kaydediliyor.
Özellikle bu sezon Trabzonpor'un sadece 2 maçını yöneten Kalkavan, Beşiktaş maçında Sosa'nın Mehmet'e attığı bariz tekmeye kart bile gösteremezken, Sivas maçında da Eneramo'nun tekmesine kırmızı kart göstermemiş, Sivas'ın ikinci golü öncesi faulü verememişti.