61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’da iş adamı Ahmet Ağaoğlu’nun ardından Metin Kaya’da başkan adaylığını açıkladı. Daha önce İstanbul’dan bağımsız milletvekili adayı olan Kaya, “7-8 Nisan’da yapılacak Trabzonspor’un Olağanüstü Kongresinde adaylığımızı açıkladı. Şikeye karşı İstanbul’da bağımsız milletvekili adayı oldum. 9 bine yakın üye alarak o zaman Trabzonspor’a hakaret eden avukatı sokmadık.

6 yıl iş ortaklığım var Trabzonspor ile.. Kasasına kadar çok iyi bildiğim kurum. Davamız olan kurum. Bizimle beraber yola çıkan bu dava arkadaşlarımızla hem bu borcun, hem de Trabzonspor camiasının bu durumlara layık olmadığını gördüğümüz için karar aldık. Yeniden diriliş dediğimiz noktasında, yeniden dirilişe ihtiyacı var.

Trabzonspor’un çok mevzularına girmek istemiyorum. Trabzonspor ismi o kadar büyük ki tüm sorunların üzerinden gelebileceğimize inandığım için Pazartesi günü tesislerde yatarak, evimize gitmeyerek bu camianın yüzünü ak çıkaracak ne gerekiyorsa bunu yapacağız. 

Kongre sürecinde hep bunlar yaşanıyor. Birisi gelecek, birisinin adamı.. Trabzonspor bu değil. Biz İstanbul’dan buraya geldik ama 12 ayımız bağımızı koparmadık.. Trabzon’da yürüyeceğimiz arkadaşlarımız burada...rabzon'da yürüyeceğimiz arkadaşlarımız burada. Cefasını çekmiş sefalarını başkaları sürmüş. Trabzonspor'a 5 lira koyanlar 15 götürdü. Böyle bir vaatte bulmuyoruz ama almayacağımızı söylüyoruz

Trabzonspor hiç bir zaman adaysız kalmaz. Trabzonspor büyük camiadır. Her türlü sıkıntının üstesinden geleceğine inandığımız için bu yola baş koyduk.
Bundan dolayı kongremizde mazbatamızı alarak yönetim kurulumuzla bu işe soyunduk...” dedi.

3 aylık süreçte 70 milyon liralık ödemenin yapılması gerekiyor bunu nasıl karşılanacağı sorusuna ise Kaya,  “Bizim tabiki B planımız vardır. Trabzonspor B’yi de geçti. C – D’ye ihtiyaç var. Biz bunun programını yaptık. Bunları hesaplayarak yaptık. Biz şuanda arkadaşlarla teferruatı ile masaya yatırmadık. Ama kesinlikle bu işin üstesinden kalkacak ekip kuruyoruz”  dedi.

METİN KAYA KİMDİR?
1975 yılında Of’ta doğan Metin Kaya İlk, Orta ve Lise öğrenimini Of’ta tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte İstanbul’a göç ederek Pendik’te yaşamaya başladı. İnşaat ve Gıda sektöründe ticari faaliyetlerini sürdüren Kaya, Trabzonspor sevdasından dolayı Pendik TS Clup mağazasını işletmeye açtı. Ticari faaliyetlerini sürdüren Kaya, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25.dönem Milletvekilliği Genel seçimlerinde İstanbul 1.Bölgeden Bağımsız Milletvekili adayı oldu.