Trabzonspor’un hiç bir zaman aciz ve biçare olmadığını, sadece onu yönetenlerin aciz ve biçare olduğunu kaydeden Kaya, “Bize gelip türlü yalanlarla “sizi şampiyon yapacağız”,  “borçları kapatacağız, bu kötü gidişata dur diyeceğiz”, “alt yapıya önem vereceğiz “  diyen herkese inanıp oy verdik ve teslim olduk. 
Bazen kötünün iyisini seçmek için oy vermeye mecbur bırakıldık. Maalesef çıta o kadar düştü ki amaçları Trabzonspor'u  yönetmek değil, kendi çıkarları doğrultusunda reklamını yapıp bu kapıdan nemalanmak olan bu insanlara bile oy ve destek vermek zorunda kaldık” ifadelerini kullandı. 

Kaya, açıklamasına şu şekilde devam etti
“Bu doğrultuda hata üzerine hatalar yapıp burunlarının dikine gidip seçilene kadar delegeye, Trabzon halkına ve sevdalılarına şirin görünen ama seçildikten sonra koltuğa oturup kendini kral ilan edip yanlarındaki yönetim kurulunu dahi dinlemeyip tek başlarına aldıkları kararlarla Trabzonspor’u ligde başarısızlığa ekonomik olarak da bir batağa sürüklemişlerdir. 

Bu insanlar kendi yönettikleri şirketlerinde en küçük bir borca girerken bile kılı kırk yarıp 50 bin kere düşünürler, yanların da çalışan personellerinin maaşlarına yapacakları zammı öteler durur ve ekonomik hesaplar yaparlar. 

Her hangi bir yatırımlarında ise bir sürü danışmandan bilgi alıp istişare ederler.  Ne hikmetse Trabzonspor’a başkan olunca ve o sihirli koltuğa oturunca kendini hemen kral ilan edip yanındakileri susturup yada istifa ettirip tek adamlığa başlarlar o kanal senin bu kanal benim dolaşırlar. 

Basın yayın organlarında Allah’tan korkmadan kuldan utanmadan bu milletin gözünün içine baka baka yalan üstüne yalan konuşurlar. Konuşurlarda... Gerçek ortada! 

Kendilerini üst akıl sayıp ne kadar akılsız olduklarını herkes görür ama onlar kimse anlamaz zannederler. Oysa puan durumunda mali tabloda bunun en büyük göstergesidir. Sonra da gemiyi önce fareler terk eder misali kaçar giderler. Yazıklar olsun bir tane tekerlekli koltuktan kendisine ailesine ve etrafına değer katmaya çalışan bu şer ordusuna” 

Açıklamasına sert ifadelerle devam eden Kaya, “Sen gelirken senden önceki rezilliklerin ve mali tablonun hesabını soracaktın. 
Hani  ne oldu, soramadın mı? Yoksa sende aynı yolu izleyince hoşunamı gitti? Yok öyle hemşerim ! Ben geldim borcu yaptım giderim! Gidersin ama yaptığın pisliği temizler gidersin. Bu millet sana bunun hesabını sorar sende altından kalkamazsın. Şimdi tutturmuşsunuz sayın cumhurbaşkanı gelsin bize yol göstersin. Yav siz hiç utanmıyor musunuz,  arlanmıyor musunuz? Cumhurbaşkanı günde bir iki saat uykuyla yedi düvele baş koyan,  şu anda mevcut bir savaş yöneten ekonomiyle ayrı içerdeki ve dışardaki şer odaklarıyla ayrı ayrı mücadele eden ülkenin bu kadar sorun ve derdiyle uğraşırken  yaptığınız rezillikleri birde Sayın Cumhurbaşkanına söylemeye utanmayacak mısınız? Siz! 
Ne aymaz 
Ne utanmaz 
Ne arlanmaz 
insanlar olmuşsunuz” diyerek bitirdi.