Disiplin talimatıyla ligde görülen sarı kartların ve sarı kart cezalarının Süper Finaller öncesi sıfırlanma kararının ardından MHK'da dün gerçekleştirdiği toplantıda Süper finaller öncesi hakemlerin ligdeki karnelerini sıfırlama kararı aldı. Buna göre, MHK Süper Finallerde hakemlerinin bu sezon ligde yönettiği takımların maçlarını göz önüne almadan sıfırdan yeni bir lig başlıyormuş gibi atamalar yapacak.

Bugüne kadar atamalarda "orta hakemler 4, yardımcı hakemlerde en az 3 hafta süre geçmeden aynı takımın maçına çıkamazlar" kriteri ile hareket eden MHK, Süper Finaller için bu uygulamasını rafa kaldıracak. MHK, Süper finallerde yapacağı atamalar konusunda aldığı bu yeni kararın ardından, hakemlerin özellikle sezon içinde yönettikleri aynı kritik maçlara çıkma ihtimalini yükseltti.

MHK, atamalar konusunda yapılan bu değişikliği Salı günü Antalya'da başlayacak ve 3 gün sürecek olan Süper Finaller eğitiminde hakemlerine duyuracak.9 nisan'da Antalya'da toplanacak olan ve 12 nisan'a kadar sürecek olan seminerde UEFA Hakem Komitesi üyesi Jaap Uilenberg, UEFA Hakem Konvansiyonu Türkiye Sorumlusu J.W.Larsen ve UEFA Yardımcı Hakem Eğitimcisi Philip Sharp hakemlere eğitim verecek.

UİLENBERG O KRİTİK KARARI ANLATACAK

MHK, Antalya'da yapılacak olan eğitim seminerinde futbol kamuoyuna bir de sürpriz yapacak. UEFA Hakem komitesi üyesi Jaap Uilenberg, büyük tartışmalar yaşanan Fırat Aydınus'un Trabzon – F.Bahçe maçında verdiği kararı UEFA'nın 2005 yılındaki talimatlarıyla hakemlere ders olarak anlatacak.

İLK MAÇLAR UEFA EKİBİNE

Süper Final hazırlıklarına şimdiden başlayan MHK'da EURO 2012'de görev alacak olan Cüneyt Çakır ve ekiinin 30 nisan'da Varşova'da başlayacak olan eğitim seminerine katılacak olmasından dolayı ilk haftalarda yoğunluk bu ekibe verilecek. Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek ve Bülent Yıldırım bu seminer programından dolayı ilk haftalarda yoğun bir şekilde maça çıkan hakemler olacak. Bu arada uzun süredir sakatlığı bulunan ancak idmanlara başlamasına rağmen ağrıları devam eden Yunus Yıldırım'ın ise ligi kapattığı öğrenildi.

YENİ LİGE SPONSOR ARANIYOR

Bu arada TFF yönetiminin bir süre önce ligde ilk 8 dışında kalan takımlar için düzenleyeceği tek devreli lig konusunda sponsor krizi yaşadığı ortaya çıktı. Daha önce adı Bahar Kupası olarak duyrulan ligin adının, lige sponsor olacak firmaya verileceği belirtildi. TFF yönetimi 10 takımın mücadele edeceği ve ilk üç sıradaki takıma büyük ödül verilecek olan bu yeni ligle ilgili sporsor görüşmelerinden bu hafta da olumlu bir sonuç alamadığı öğrenildi.

Kaynak: Sporx