ADAY ADAYLARINI KUTLADI

 

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon milletvekili olmak için aday adaylığını açıklayan isimleri kutladı. Aday adaylarının her birine mesaj da atan Köseoğlu, “Aday adaylığınızın partimize ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyor, tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

AK Parti’de aday adaylığı başvuru süreci tamamlandı. Trabzon’da 59 isim milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı. Yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Köseoğlu aday adaylarını kutladı. Köseoğlu, “AK Partide Aday Adaylığı başvuruları bugün sona ermiştir. Bu kapsamda Trabzon’dan Sn. bakan ve vekiller dahil olmak üzere 59 aday adayı başvurusu gerçekleşmiştir. Aday adayı olan tüm arkadaşlara başarı dileklerimi sunuyor, Trabzon için, partimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Aday adaylarının her birine mesaj da atan Köseoğlu, “Aday adaylığınızın partimize ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyor, tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

KADINLARA AYRICA BAŞARI DİLEDİ

Bulunduğu her platformda kadınların siyasette daha çok yer almasına yönelik açıklamalarıyla dikkat çeken Köseoğlu, “Kadın ve genç aday adaylarına başvuru ücretinde %50 indirim sağlayan AK Parti Genel Merkezimiz 81 ilin kadın ve gençlik kolları başkanına da istifa etmeden aday adayı olabilme imkânını ortaya koyarak kadın ve gençliğe olan genel bakışını da ortaya koymuştur. Toplamda 7 bin 329 müracaat söz konusu oldu. Bunun 5 bin 997'si erkek, bin 332'si bayan. Başvuranlardan 498'i engelli, 468'i 18-25 yaş arası genç. Aday adaylarımızın yüzde 18'ini bayanlar teşkil etmektedir. Bu 1 Kasım'da yüzde 15,18'di. Hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de siyasetin etiğine uygun daha fazla kadın olması gerektiğine inanan, kadınları her platformda destekleyen biri olarak şehrimdeki kadın aday adaylarına ayrıca başarı diliyorum. Allah, doğru işler yapanların yar ve yardımcısı olsun.” şeklinde konuştu.

DOĞUKAN YILMAZ ÖRNEK OLDU

Trabzon’un ve Türkiye’nin de en genç milletvekili aday adaylarından biri olan 25 Ocak 2000 doğumlu lise öğrencisi Doğukan Yılmaz’ı da tebrik eden Köseoğlu, “Artık siyasette gençler de vardır. Doğukan Yılmaz bunlardan sadece biridir. Trabzon’dan böyle bir gencimizin çıkması bizim için ayrıca bir gurur kaynağı olmuştur. Kendisini kutluyor ve başarılar diliyorum.” dedi.