61SAAT SPOR SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Koronavirüs salgını nedeniyle liglere verilen aranın ardından Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı açıklamayla 12 Haziran’da yeniden ligin başlamasını talep ettiklerini söyledi. Bu kararın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sorumluluğun TFF’de olduğunu beyan etti. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Türkiye Futbol Federasyonu’nun liglere devam kararını almasının ardından açıklamalarda bulundu.

TEDİBRLERLE LİGE ARA VERİLDİ

Çin’de başlayan ve küresel salgın haline gelen koronavirüsün Türkiye’yi de etkisi altına aldığını ifade eden Milletvekili Örs, “11 Mart’ta ilk vakanın görülmesiyle birlikte Sağlık Bakanlığı yetkililerimiz Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ile bir takım tedbirler almışlardır. Bu tedbirler çerçevesinde Türkiye’de futbol liglerine de ara verilmiştir” dedi.

SORUMLULUK TFF’DE DENDİ

“Dün TFF Başkanı Nihat Özdemir yaptığı açıklama ile Türkiye liglerinin 12 Haziran’da başlayacağını açıklamıştır” diyen Örs, “Tabi bu kararı alırken TFF başkanının hangi gerekçelere dayanarak ligi başlatma kararı aldığı açık değil. Çünkü sonrasında sayın Sağlık Bakanı bir açıklama yaparak ligin oynanmasının sorumluluğunun TFF’de olduğunu beyan etmiştir” ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA BU KARARA KATILMIYOR

Sürecin her aşamasında her gün konuşan ve vatandaşlarımızı korona ile ilgili alınan tedbirlere uyulması konusunda uyaran sayın Sağlık Bakanı Koca’nın bu ifadesinin anlaşılır olmadığını da dile getiren Örs, şöyle devam etti: “Bu ifadeden anladığımız hem Bilim Kurulu’nun hem de sayın bakanın TFF’nin kararına katılmadığı doğrultusundadır. Burada insanın aklına şu soru geliyor; Bilim Kurulu’nun onaylamadığı, Sağlık Bakanının sorumluluk almadığı bu kararın arkasında kimler vardır?”

KEŞKE PANDEMİ OLMASAYDI MAÇLARI KAZANIP SEVİNSEYDİK

Bu süreçte çok tartışma olduğunu vurgulayan Örs, “Çeşitli kulüpler fikirler beyan etti. Biz Trabzonspor camiası olarak her şeyden önce şunu düşünüyoruz. Keşke bu korona belası olmasaydı da kalan 8 maçımızı oynayarak şampiyon olsak ve şampiyonluğumuzu bordo mavi renklere gönül veren herkesin sevinci ile statlarda, meydanlarda kutlayabilseydik. Fakat geldiğimiz süreçte pandemi tehlikesinin hala devam ettiği göz önüne alındığında ligin son haliyle tescil edilmesi gündeme gelmiştir. Mesela Fransa ligi bu kapsamda tescil edilmiştir” diye konuştu. 

LİGİN LİDERİ BAŞKA OLSAYDI TFF BU KARARI ALABİLECEK MİYDİ?

Burada asıl cevaplanması gerekenin “TFF’nin aldığı bu kararın arkasında kim veya kimlerin var olduğunu sorusudur” diyen Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, “Daha bin vaka olmamışken ara verilen Süper Ligin, vaka sayısı 200 bini geçmişken ve hala daha yüzlerce hasta ortaya çıkarken Haziran ayında başlatılması akla ziyan bir karardır. TFF, virüs için aşı mı bulmuştur? Bu karar bu kadar kolay alınabilen bir karar mıdır? Burada haklı olarak şu soru aklımıza gelmektedir. Ligin lideri Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş olsaydı TFF, bu kararı alabilecek miydi? Bu tüm Trabzonspor taraftarının aklında olan bir soru işaretidir.” şeklinde konuştu.

ŞAMPİYONLUĞUN ÖNÜNE SET Mİ ÇEKİLMEK İSTENİYOR?

Örs, “TFF, Katarlı yayıncı kuruluştan ve iddaacı Demirören’den yana bir tavır ve tutum içerisinde olarak hem Türk futbolunun geleceğinin hem de Trabzonspor’un şampiyonluğunun önüne set mi çekmek istemektedir?” dedi.

OYNANMAYACAKSA TESCİL EDİLMELİDİR

TFF’nin aldığı bu kararla ilgili son olarak Örs, “TFF’nin aldığı karar Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a rağmen alınmış bir karar mıdır? Kamuoyunda TFF’nin Sayın Cumhurbaşkanının bilgisi ve onayı dışında bir karar alamayacağı yönünde bir kanaat var. Bunu da görmezden gelemeyiz. Bu karar önümüzdeki süreçte yeniden değerlendirilecektir diye düşünüyorum. Eğer oynanmayacaksa, lig bu haliyle tescil edilmeli ve Trabzonspor’un şampiyonluğu ilan edilerek son nokta koyulmalıdır.”