Business sınıfında 3 kişilik yer kalınca, federasyon yetkilileri, burada oturacakları milli olma sayısına göre belirledi. Hakan Balta, Mevlüt ve Ömer Toprak kıdemleri nedeniyle ön tarafta, gençler, Yasin, Emre Mor, Enes, Tolga ve Kaan ekonomi sınıfında uçtu.

Tarifeli uçakta ‘kıdem’ kriteri...Uçağın ‘business’ sınıfında yer kalmayınca adaleti sağlamak adına devreye ‘kıdem’ faktörü girdi. Türkiye A Milli Takımı, Ukrayna ile oynayacağı Dünya Kupası Grup eleme maçı için dün kamp yapacağı Konya’ya gitti. A Millilerde, İstanbul-Konya seferindeki futbolcuların oturma planı ‘Milli formayı terletme’ sayılarına göre belirlendi. 

YENİLER EKONOMİYE

Fatih Terim’in de yer aldığı uçuşta business sınıfında sadece 3 kişilik yer kalmıştı ancak uçakta kampa katılacak 8 milli futbolcu vardı. G.Saraylı futbolcular Hakan Balta, Yasin Öztekin, Tolga Ciğerci’nin yanı sıra yurt dışında forma giyen oyuncularımız Emre Mor, Enes Ünal, Ömer Toprak, Kaan Ayhan ve Enes Ünal da bu uçak ile Konya’ya gidecekti.Bunun üzerine TFF yetkilileri adaletsizlik olmaması adına ‘business’ sınıfına. Ay Yıldızlı formayı daha fazla giyen oyuncuları aldı. Hakan Balta, Ömer Toprak ve Mevlüt Erdinç business sınıfında, Yasin Öztekin, Emre Mor, Enes Ünal, Tolga Ciğerci ve Kaan Ayhan ise normal ekonomi sınıfında seyahat etti.

BU KIDEM  BELiRLEDi:

Mevlüt Erdinç: 34 maç 
Ömer Toprak: 23 maç 
Hakan Balta: 49 maç

Emre Mor: 6 maç 
Yasin Öztekin: 5 maç 
Tolga Ciğerci: 0 maç 
Kaan Ayhan: 2 maç 
Enes Ünal: 2 maç