2014 Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Estonya ile karşı karşıya geldik.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maç sonunda gülen taraf Türkiye oldu ve mücadece 3-0 üstünlüğümüz ile tamamlandı.

A Milli Takımımıza galibiyeti getiren goller 44. dakikada Emre Belözoğlu, 60. dakikada Umut Bulut ve 75. dakikada Selçuk İnan'dan geldi.

Estonya'da Jaager 20. dakikada doğrudan gördüğü kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

Bu sonuçla millilerimiz ikinci maçında ilk 3 puanını alırken Estonya sıfır puanda kaldı.

SELÇUK YİNE İLK 11 BAŞLAMADI

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Estonya ile yapılan maçta, Hollanda karşılaşmasında olduğu gibi yine Selçuk İnan'a ilk 11'de yer vermedi.

Gruptaki ilk maçta Hollanda karşısında deplasmandaki mücadelede Selçuk'u ilk 11'e almayan teknik direktör Avcı, Estonya karşısında da bu futbolcuyu ilk 11'de düşünmedi.

Abdullah Avcı, Hollanda mücadelesinde ilk 11 kişilik kadrosunda bulundurduğu Hamit Altıntop ve Tunay Torun'u Estonya karşısında yedek bırakırken, bu futbolcuların yerine Gökhan Gönül ve Burak Yılmaz'ı 11'e dahil etti.

HIZLI BAŞLADIK

Grubun ilk maçında Hollanda karşısında sahadan 2-0 yenik ayrılan milli takım iyi oyunla umut vermişti. Estonya karşısında umudun ışığında maça hızlı başlayan kırmı-beyazli ekibimiz henüz maçın 8. dakikasında gole çok yaklaştı. Gökhan Gönül'ün müthiş ara pasına Burak Yılmaz hareketlendi. Savunmayı uyutan Galatasaraylı oyuncu kaleci Pareiko ile karşı karşıya kaldı. Kaleye karşısında almadan yaptığı vuruşu yandan auta çıkarken ilerleyen dakikalara dair bir mesaj niteliği taşıyordu adeta...

AMAN ÇOCUKLAR...

Rakip yarı alanda etkili olduğumuz kadar savunmamızda da açıklar verdiğimiz dakikalardı maçın ilk anları. Bunlardan bir tanesinde ise yüreklerimiz ağzımıza geldi. Dakikalar 10'u gösterirken kaleci Tolga'nın uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza alanı dışındaki rakibine gitti. Lindpere'nin kötü kontrolü şansımızın iş başında olduğunu gösterirken araya giren Semih Kaya da topu uzaklaştırmayı başardı.

PANİK YAPTIK!

Hemen 1 dakika sonrasında yine top bizim ceza alanımız içerisindeydi. Savunmamızın arkasına atılan pasla hareketlenen isim Lindpere oldu. Süratle ceza alanına yöneleden Estonyalı oyuncunun pozisyonunu arkadan gelip bozan Ömer Toprak'tı. Pozisyonunu kaybedince kendisini yere bırakan Lindpere'nin son dokunuşu ile kalemize yönelen top direğe çarparak auta giderken Estonyalı oyuncuların gözü penaltı beklentisi ile hakeme döndü; karar devam!

VE RAKİP 10 KİŞİ

Hakemin devam kararı verdiği pozisyonda, nasıl faul çalması gerektiğine örnek bir pozisyon 20. dakikada yaşandı. Emre'nin ara pası ile savunmanın arkasına hareketlenen Burak Yılmaz çok net bir faul ile düşürüldü. Kaleci ile karşı karşıya kalmak üzere olan Burak'ı arkadan yaptığı faul ile düşüren Jaager, maçın hakemi Marcin Borski tarafından kırmızı kart ile cezalandırıldı.

BU NASIL FAUL?

10 kişi kalan rakip karşısında oyunun mutlak hakimi Türkiye oldu. 42. dakikada Umut ceza alanı sol çaprazında topu önünde buldu. Bekletmeden kale ağzına ortalayan Umut'un topuna arka direkte Burak sahip oldu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Ancak yan hakem Burak'ın topu kontrol etmeden önce rakibine faul yaptığı gerekçesi ile bayrağını kaldırdı ve gol geçersiz sayıldı.

KAPTAN İŞE EL ATTI

44. dakikaya kadar skor tabelasını değiştirmeyi başaramayan millilerimizde devreye Kaptan Emre Belözoğlu girdi. 43'te ceza alanı dışından yaptığı müthiş vuruş az farkla auta çıkan Emre, bu dakikada Arda'nın pası ile ceza alanına girdi. Sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Atletico Madrid'li oyuncu net bir vuruşlar ağları sarstı: 1-0

RAHAT FUTBOL

İkinci yarıya 1-0 önde başlamanın rahatlığı ile giren Türkiye'de oyunun kontrolü ilk yarıda bırakılan yerden devam etti. İkinci 45 dakikanın ilk 15 dakikalık bölümünde gol için yüklenen millilerimiz iyi kapanan Estonya savunmasını aşmakta zorlandı. Orta alandan Emre'nin ara paslarının yanı sıra soldan da Sercan'ın bireysel yetenekleri ile içeriye kat ederek geliştirdiği ataklar golün de habercisiydi.

UMUT MİLLİ MAÇI DA BOŞ GEÇMEDİ

60. dakikada çabaların sonucu alındı. Sol kanatta topla buluşan Sercan, önce kontrol ardından şık bir orta ile meşin yuvarlağı ceza alanına doldurdu. Ön direğe yakın bölümde iyi yükselen isim bu sezonun en formda isimlerinden birisi olan, ligde attığı gollerle Galatasaray'ı sırtlayan Umut Bulut oldu. Umut'un kafa vuruşunda top kaleci Pareiko'nun sağından ağlarla buluştu ve fark 2 oldu: 2-0

SELÇUK OYUNDA

Hollanda maçında Abdullah Avcı tarafından ilk 11 oynatılmayan ve oldukça büyük ses getiren Selçuk İnan karşılaşmanın 68. dakikasında Umut Bulut'un yerine oyuna dahil oldu. Tarafarların büyük alkışları ile yeşil çimlerin üzerine çıkan Selçuk'un ardından milliler 4-3-3 oyun taktiğine döndü.

3. GOL '0' İSİMDEN

Ve dakikalar 75'i gösterirken çok konuşulacak bir sahneye tanık olduk. Arda Turan sol kanatta topu şık bir topuk pası ile Hasan Ali'nin önüne bıraktı. Çizgiye inen Hasan yerden penaltı noktasına ortaladı. Burak Yılmaz kendisine doğru gelen topu üzerinden atlayarak arkasındaki Selçuk'a bıraktı. Selçuk İnan da topun gelişine sol ayağı ile çok vurdu ve skoru 3-0'a getirdi. Galatasaraylı oyuncunun golden sonra herhangi bir sevinme reaksiyonu göstermemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve mücadele 3-0 üstünlüğümüz ile sona erdi.

BURAK YILMAZ'A TEPKİ!
Maçın son bölümünde Burak Yılmaz'a şok bir tepki gösterildi. Karşılaşmanın son dakikalarında ceza sahası dışından bir vuruş yapan Burak Yılmaz'ın bu vuruşu farklı bir şekilde dışarı çıktı.
Bu pozisyonun ardından Şükrü Saracoğlu Stadı tribünlerinden yükselen 'ıslık' sesleri büyük şaşkınlık yaratttı. Kısa süren tepkiye ufak bir tebessüm ile cevap veren Burak'a Nuri Şahin ve Arda Turan moral verdi.
Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Burak Yılmaz'ın ıslıklanması spor otoriteleri tarafından "Milli takımda kulüpçülük olmaz" yorumlarını yeniden alevlendirirken; akıllara 2011 yılında yine Estonya ile oynanan maç geldi.
Türk Telekom Arena'da Estonya ile hazırlık maçında Emre Belözoğlu'na da bir kısım taraftalar büyük bir tepki göstermiş ve milli futbolcunun topu her ayağına alışında ıslıklarla protesto etmişti.



İŞTE BURAK YILMAZ İLE İLGİLİ GELEN O YORUMLARDAN BAZILARI

Mert Sark;
abdullah avci burak'i ikinci uzun atlama hakki icin cikarmadi.. hoca bu maci 10. da yensen .tribundeki siradan biride senin yaptigin kadar yapar bu isi.. sen burakla devam et kupayi alamasakda uzun atlamada madalya sansimiz var ..


Celil Nacak;
buraki cikaracagina umutu cikariyor. tuhaf düsünce ya.
Mahir

BURAK YILMAZ BÖLE GİDERSE 2014 KUPA BİZİM.. :)
Alex Gaak;

hakeme üzüldüm simdi oda burakzede oldu. yani hakemde olmasa bu estonyaya nasil gol atardik düsünmek lazim. bide ayni pozisyonu bizimkilerde yapti fakat ayni hakem faulu ve kirmiziyi veremedi
Malazgirtli Alparslan;

UZUN ATLAMACI BURAKA MİLLİ FORMA YAKIŞMIYOR ...
Özçelkan;

BURAK OLMASA BU ESTONYAYI YENEMEZDİK 11 OLSALARDI YENERLERDİ BİZİ
Melek Ceviz

Burak Yılmaz dustu Fakat Bu Sefer Penaltı Degil ! Kırmızı Kart ! :D Ara Sıra ise Yarıyor Bu Adam Ya :)